maanantai 11. heinäkuuta 2016

Emma Chase Torjuttu
Emma Chase Torjuttu
Alkuteos Twisted (2914)
Suomentaja Helinä Kangas
Bazar 2016. Kustantajalta. Kiitoksin.Varasin lukumaratonille helppolukuisia kirjoja, tarpeeksi erilaisia, jotta mielenkiintoni lukemiseen säilyy.  Lukumaratonin ehdottomia huonouksia ovat nämä tekstit. Lukeminen kartuttaa sivuja helposti, mutta nämä tekstit ovat työläitä. Olen blogannut tässä kuussa vain muutaman kirjan, mutta täytepostauksissa on sieniä, kukkasia ja salakirjapostauksia.  Yritän selviytyä vauhdikkaasti rästeistä tällä viikolla, sillä naistenviikko lähenee.

Tiesin vallan hyvin Torjutun sisällön, joten minulla ei ole mitään syytä pyristellä siitä eroon. Uteliaisuudesta halusin tietää, minkälainen tämä kirja on. Lähdin lukemaan kevyttä chick litiä, jota maustaa romanttisuus ja erotiikka.  Torjutussa on jonkin verran särmää, sillä se ei istu Harlekiinin muottiin, jossa kaksikko suuntaa kohti auringonlaskua ja elävät onnellisina elämänsä loppuun asti.

Elokuvateatterissa ei panna palohälytintä soimaan, ellei olla varmoja, että paikka oikeasti on tulessa.
Oletteko nähneet Tuulen viemää? Scarlett O’Hara on esikuvani.
En ajattele sitä tänään. Ajattelen sitä kaikkea huomenna.
Sellainen on suunnitelmani. Ainakin tällä hetkellä.

 En ole lukenut Chasen aiempaa teosta Taklattu, joten luin sen esittelyn saadakseni selville, että Drew Evans on komea ja ylimielinen mies, joka työskentelee isänsä investointipankkiirifirmassa New Yorkissa, ja jonka edessä naiset tietysti lakoavat. Katherine Brooks on huippuälykäs, kaunis ja kunnianhimoinen Drew'n kollega. Edellisessä osassa pari on löytänyt toisensa. Miten ihmeessä tarinaan saadaan jatkumoa? Kuka jaksaa siirappista kerrontaa kirjan verran? Huoleni osoittautuivat varsin turhiksi. Taklatussa näkökulma oli Drew'n ja nyt näkökulma on Katen. Vain epilogi on Drew'n.


Mutta kun olen päässyt puoliväliin eteisaulaa rakennuksessa, joka on ollut kotini viimeiset kaksi vuotta, jähmetyn paikoilleni. Sillä ensimmäistä kertaa elämässäni minulla ei ole aavistustakaan, mitä tehdä. Ei mitään suuntaa minne mennä.


Torjuttu jatkaa edellisestä sydäntä pakahduttavasta asetelmasta, kun kaksi ihmistä löytävät   toisensa.  Elämä ei kuitenkaan kulje kuin sadussa. Torjutussa Kate joutuu arvioimaan tilanteensa uudestaan. Kate ajautuu tilanteeseen, jonka myötä hän palaa takaisin kotiseudulleen Greenvilleen yksin tai ainakin tilanne voidaan ilmaista siten. Ja tietenkin Katen exä Billy Warren on sopivasti lähettyvillä.


Jos eläisin sen kaiken uudestaan, esittäisin kysymyksen Drew’lle. Kunpa voisin sanoa, että kaikki oli vain kauheaa erehdystä. Väärinkäsitystä, niin kuin Romeassa ja Juliassa tai West Side Storyssa.


 Greenville ei valitettavasti jää päätepisteeksi, sillä väärinkäsitykset oikaistaan. Vastaisuuden varalle tarjoilen tuolle parille hyvän neuvon eli jatkossa olisi rakentavampaa riidellä edes samoista asioista, sillä nyt pariskunta riitelee yhdessä eri asioista. Fiksua.  Kosto, salailu, väärinkäsitykset ja tunteiden sekamelska värittävät tarinaa. Torjuttu on humoristinen parisuhdetarina, mutta se vaatii lukijalta oikean mielentilan sekä lämpimän lomasään, mutta minä palelin sateessa. Tämä kirja olisi pitänyt säästää ensi viikon helteisiin (?), jos niihin joku vielä uskoo!

2 kommenttia:

  1. Minä en ole vielä Torjuttua lukenut, mutta Taklatusta tykkäsin. Nämä tosiaan vaativat omanlaisensa mielentilan, ja helteet olisivat juuri sopiva sää näiden lukemiseen. Jospa ne tulisivat, täällä Joensuussa sää on ollut tänään aika aurinkoinen... Joo, ja huomenna taas sataa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin niin utelias, että oli pakko lukea. Joskus vain chick lit maistuu. Meillä oli ihana aurinkopäivä tänään, niin ihana, että kohtuus unohtui. Eikä tullut mieleenkään kitkeä puutarhassa, vaan hemmottelin itseäni. Tosin kirja ei maistunut, taas dekkari temppuili kanssani.

      Poista

Ilahduta minua kommentilla!