sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Heinäkuun luku- ja haasteteemat ja Naisten aakkosetNaisten aakkoset
Lähden mukaan Tarukirjan Margitin ideoimaan haasteeseen Naisten aakkoset. Aloitan sen tänään, mutta Naisten viikolla tuon yhden kirjaimen per päivä ja sitten jatkan noin kerran viikossa.

Naisten aakkosissa etsitään naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella  ensimmäisellä kerralla A:lla. Kysymyksiä on kolme:
 1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
 2. Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
 3. Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Blogistanian kesälukumaraton 10.7
Ensi sunnuntaina on siis lukumaraton. Aloitan lukemisen lauantaina.
Lukupinossa: Annica Wennström Lapinkylä,  Kathleen Tessaro Parfyymikeräilijä ja ehkä myös Zadie Smith Kauneudesta. Yleensä luen fiilikseni mukaan, joten jos jotain mielenkiintoisempaa ilmaantuu postilaatikkoon, niin saatan vaihtaa.Naistenviikko 18.-24.7.
Olen suunnitellut lukevani Anna-Leena Härkösen Juhannusvieraan, Eeva Tikan Hiljaisen kesän sekä Marja-Liisa Vartion Kaikki naiset näkevät unta.
Päivitän Naisten aakkosia viikon ajan päivittäin.Klassikkohaaste 31.7
Jälleen kerran valinta tuotti vaikeuksia, mutta tässä taidan pysyä: Jack Kerouacin Matkalla. Tämä on kolmas klassikkohaasteeni. Ottaisin vastaan kannustusta!

Blogistanian toisen klassikkohaasteen kirjaksi valitsin William Shakespearen Venetsian kauppiaan.Ensimmäiseen klassikkohaasteeseeni luin Harper Leen Kuin surmaisi satakielen

 

Naisten aakkoset A

 

Lähden mukaan Tarukirjan Margitin ideoimaan haasteeseen


1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
Margaret Atwood
En osaisi kuvitella toisenlaista vastausta omalla kohdallani. Olen aloittanut Kivettyneistä leikeistä Atwoodin lukemisen. Rinnalle voisin nostaa Sokean surmaajan ja Yli veden.

2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
Vastaan näin eli Brian de Palman elokuvan Tappava tunnustus ja Angie Dickinson. Mietin kahden välillä eli rinnalla oli Anne Hathaway.

3.  Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): 
a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? 
b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.
3 b.
Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo ja totean, että kirjailijan tuotantoa voisin lukea enemmän. Tässä yhteydessä mielessäni oli myös Aino Kallaksen Sudenmorsian, jonka voisin tuoda blogiini.

!!! Huom. 

Olethan huomioinut blogini arvonnan 4.7. vielä ehdit mukaan!!!

16 kommenttia:

 1. Hienoa, sulla on intoa haasteisiin, mutta ennen kaikkea lukemiseen. Ihailen.
  Oma lukemiseni on pitkällä tauolla, vain tilapäisesti jotain, mutta Kallaksen Sudenmorsiamen olen lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on mahtava luonto siellä, en minäkään kaipaisi siellä muuta. Oma rauha ja todellinen metsä.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen koonti haasteista. Harmi, etten itse ehdi osallistua kuin lukumaratoniin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pystynyt vastustamaan. Tekee hyvää ajatella naisten kautta. Oma H olisi niin vahva miesten kautta.

   Poista
 3. Tsemppiä Matkalla-kirjan lukemiseen! Minäkin tahtoisin sen(kin) pian aloittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman minua hirvittää valintani. Saa nähdä.

   Poista
 4. Atwood ja Austen olivat monen muunkin valintoja A:han. Angie Dickinson oli upea Tappavassa tunnustuksessa, mutta itse elokuva oli niin pelottava, että karkotti minut pitkäksi aikaa tuon tyyppisten kuvien parista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hurja elokuva. Olisin halunnut nähdä sen uudelleen, mutta esikatsoin sen ja totesin, että puolisoni ei sitä katso. Luovuin hissikohtauksen kohdalla. Siinä on niin mahtava kohtaus taidenäyttelyssä. Silti tuo parhaimpia kauhuleffoja ikinä. Oih.

   Poista
 5. Nämä haasteet ovat siitä mukavia, että tulee mietittyä mitä lukee. Minulla tuppaa menemään ihan intuitiolla lukeminen ja hiukan silläkin, mikä kirja kirjaston varauslistalta on tullut minulle.

  Hyvä kuulla Matkalla-kirjan postauksesta minkälainen se on, sillä en ole koskaan ennnen kuullutkaan koko kirjasta :)

  Tsemppiä maratoneihin ja muihin haasteisiin. Itse en ole vielä päättänyt minkä kirjan luen. Aiemmin olen lukenut Émile Zolan Nanan ja Veijo Meren Manillaköyden. Onhan tässä vielä aikaa. Jostakin poistomyynnistä bongaan jonku ihgun kirjan ja itselläkin on kirjoja lukematta kaapin piiloissa ja näkyvissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin valitsen, siksi suunnittelu on vaikeaa.

   Luulin olevani tällä planeetalla ainoa, jolta tuo on lukematta.

   Poista
 6. Tsemppiä klassikon lukemiseen. Kerouacin kirja kiinnostaa minuakin, joten kiva kuulla sinun kokemuksesi siitä. Oma taipaleeni Anna Kareninan kanssa alkaa olla jo loppusuoralla, noin 70 sivua enää jäljellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman minua arveluttaa, pitänee ryhtyä sen lukemiseen tällä viikolla. Anna Karenina on hyvä, olet jo pitkälle. Luin sen kauan sitten, mutta muistan yhä lukemiseni eli se sujui kivuitta. Minulla kirja on kaksiosaisena hyllyssä, mutta tuota en ole lukenut. Eli lainasin kirjastosta.

   Poista
 7. Mukava, että lähdit mukaan naisten aakkosiin. Kun itse o mukana, on kiinnostavaa lukea, millaisia muita tekijöitä muut nostavat esiin. Minulla oli Austen valintana 1. kohtaan.

  Tsemppiä Kerouacin kirjan lukemiseen. Minulle kirjailijan nimikin on aivan uusi, täytyi ihan etsiä Wikipedian artikkeli hänestä. Itse yritän lukea heinäkuun aikana Hiljaa virtaa Don, kaksiosaisen kirjan ykkösosassa on vaatimattomat 700 sivua. Eli haastetta riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, että Austen on pakko olla mukana. Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselle haasteelle.

   Hiljaa virtaa on klassikkokirja. Säät ainakin toisaalta tukevat lukemista.

   Poista
 8. Onpa hauskaa, että sinäkin lähdet aakkostelemaan! Minulla ihana Jane Austen jäi vielä odottelemaan J:tä, mutta Aino Kallas oli ehdoton A-suosikikseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosi mielenkiintoista. Ja vaikeaakin. Jos miettii esim. kirjainta H. Ai, että mä en voi vastata Handke tai Hesse. Naiset tekee tästä jopa kiperän paikoin.

   Tarkoitan omaa fakkiintunutta asenettani. Ja esim. J kirjaimen 2. kohta, ai että en voi laittaa K. E. Jansson.

   Kommentoin teidän muiden kirjaimia perässä.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!