sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Vuoden 2015 haasteet saivat päätöksensä.

Olen kiireinen lopun vuotta, joten työstän haasteet tässä vaiheessa pois. Tämä lukuhaaste oli onnistunein osaltani ja viihdyin maalaismaisemissa. Kiitos Marile kivasta haasteesta!
Marilen Maalaismaisemia-lukuhaaste. Luettujen kirjojen mukaan etenin seuraavasti maanviljelijän uralla:


2 kirjaa: Mäkitupalainen
Torgny Lindgren Akvaviitti
Torgny Lindgren Kimalaisen mettä

4 kirjaa: Suo, kuokka ja Jussi
Henning Mankell Italialaiset kengät
Mari Strachan Hiljaisuus soi H-mollissa

6 kirjaa: Saarijärven Paavo
Elias Koskimies Ihmepoika
Alan Bradley Hopeisen hummerihaarukan tapaus

8 kirjaa: Torppari
Lars Sund Onnellinen pieni saari
Maria Autio Varjopuutarha

10 kirjaa: Maatilan isäntä
Eduardo Mendoza Tulvan vuosi
Margaret Atwood Yli veden

12 kirjaa: Kartanonherra
Irène Némirovsky: Veren polte
Stephen Booth Nummi palaa

Lukuhaaste kuvinaLuetaan sateenkaari 

Ompun sateenkaarta en ole luovuttanut. Hieman puin sitä uuteen asuun eli kokeilen loppuun saattamista näillä kirjoilla. Luen värijärjestyksessä, mutta tektit saapuvat nettiin sitä mukaa kuin suinkin ehdin kirjoittaa. Pakkojan minun oli tehdät vaihdot vai mitä? Pakkohan tuon alimman on olla tuo?

Camilo José Cela Pascual Duarten perhe

J. M. Coetzee Maan sydämessä

Andrés Neuman Vuosisadan matkustaja

Maria Autio Varjopuutarha

Karen Joy Fowler: Olimme ihan suunniltamme

Mirja Karna Neljä valkoista koiraa Santiagontiellä

Peter Handke Intohimoisesta Sienestäjästä

Haaste päättyy 6.1.2016.
Kirjallinen retki Pohjoismaissa
Annamin lukuhaaste tyssäsi minulla kesken Islannin kohdalla. Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen. Autatkos?

Haasteaika on siis 2.12.2014-2.12.2015

Säännöt

Minimisuoritus haasteeseen on kaksi kirjaa, jotka eivät saa olla samasta maasta.
Jos luet kustakin maasta yhden kirjan, olet Pohjoismaissa reissaaja.
Jos luet kustakin maasta kaksi kirjaa (eli yhteensä kahdeksan kirjaa), olet Pohjoismaiden tuntija.
Jos luet jostakin maasta vähintään neljä kirjaa (muista kuitenkin minimisuoritus!), olet kyseisen maan kirjallisuuden taituri.

Ruotsi
Kristina Olhsson Daavidintähdet
Torgny Lindgren Akvaviitti
Torgny Lindgren Kimalaisen mettä
Michael Mortimer Fossiilivaltiatar
Anna Lihammer Pimeys peittää maan
Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt Mykkä tyttö
Mari Jungstedt Joka yksin kulkee
Mari Jungstedt Viimeinen näytös
Denise Rudberg Yksi tappava syrjähyppy
Henning Mankell Ruotsalaiset saappaat
Henning Mankell Juoksuhiekka
Henning Mankell Italialaiset kengät
Lena Andersson Vailla henkilökohtaistavastuuta

Norja
Gard Sveen Raskaat varjot
Per Petterson En suostu
Siri Pettersen Odininlapsi
Linn Ullman Aarteemme kallis

Tanska
Sara Blædel Hyvästit vapaudelle
Peter Høeg Susanin vaikutus
Kim Leine Ikuisuusvuonon profeetat
Lene Kaaberbøl ja Agnete Friis Satakielen kuolema

Islanti
Lukematta, eli haaste jää suorittamatta, jos en keksi helposti luettavaa, ohutta dekkaria. tiiliskiviin en lähde. Minulla on hyvin raskaslukuisia kirjoja lukupinossa, joten lukuhaasteen kirjan on oltava kepeä.
Hyvien neuvojen avulla selvitin Islanninkin.

Arnaldur Indridason Varjojen kujat
Vigdís Grimsdóttir Valosta valoon

PS. Palkista löydät 25 / 50 haasteen osumat Challenge 2015

28 kommenttia:

 1. Ihailen tätä luettujen kirjojen listaa! Kivoja haasteita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mutta voi minun Islantini. Luin vuosi sitten elokuussa mahtavan kirjan nimeltä Omaa tietä. Rakastuin kirjaan Siilin eleganssi, mutta tämä oli sitäkin parempi. Islanti on kuin joisin tervaa. Laitan kaiken yhteen dekkariin, jos ymmärtäisin sen.

   Poista
 2. http://kirjasahkokayra.blogspot.fi/2015/01/talvikaupunki.html
  Arnaldur Indridasonin dekkarit ovat ihan sopivia tähän haasteeseen. On muuten Islannin suosituin dekkaristi. Talvikaupunki sopii sinunkin haasteeseen.
  Sjonin kirjat ovat ohuita, mutta laadukkaita mm. Poika nimeltä kuukivi. Hurja teos. Sitten jos on aikaa enemmän suosittelen nobelisti Laxness Saldorin esim. Salka Valka teosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen varauksen Talvikaupunkiin. Tuota en olekaan keksinyt omaan haasteeseeni. Minulla on tuolta tekijältä Varjojen kujat. Olen ajatellut lukea. Sjonin kirjoja pelkään raskaiksi ja minulla on lukupinossa tosi raskaita opuksia, ihan että Intohimoista Sienestäjää pitää niiden ohella kepeänä välipalana ja luin tuon kolme kertaa, jotta uskalsin kirjoittaa tekstini. En pysty ottamaan marraskuuhun enää yhtään raskasta kirjaa, olen buukannut siihen kymmenen kirjaa, jotka hirvittävät.

   Poista
  2. Salka Valka tarvitsee varmaan enemmän aikaa, pelkään niin.

   Poista
 3. Minäkin suosittelen Indridasonia. Hänen dekkarinsa eivät ole kepeitä, vaan ennemminkin ankeita, mutta kuitenkin nopeita lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että en opi edes tuon kirjailijan nimeä. Kokeilen. Olisihan kiva saada luettua yksi kirja Islannista.

   Poista
  2. Margit nopealukuisuus on riittävää, ei tarvitse olla siirappimaisen kepeää.

   Poista
 4. Upeat suoritukset, Ulla! Olet niin ahkera!

  Islantiin on sopiva myös Grimsdottir, jolta luin melko ohkaisen ja nopealukuisen kirjan Valosta valoon, jota voin suositella. Susanin vaikutusta haaveilen Tanska-osioon, saa nähdä, ehdinkö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt, missä jumittaa Grimsdottirin kanssa, omistan varmaan 3-4 kirjaa häneltä. En ymmärrä lukemaani. Fantasiageeni minulla on, ihan hyväkin. Minulla taitaa olla tuo Valosta valoon, pitänee kokeilla. Yhdistän tuon myyttisyyteen ja metsään - ja mitä paremmin osaan kuin nuo? Hmm.

   Poista
  2. Elina Susanin vaikutus on hieno. Sen kielikuvat ovat uskomattomia. Mihin tämä lause liittyy on eri asia, mutta ikinä en unohda tuota: ikää kuin hän näyttäisi kuulle kieltä.
   Kirjassa on kammokohtia kuin pahimmasta trilleristä, mutta kirja on hieno.

   Poista
 5. Oletpa löytänyt hyvin kirjoja maalaishaasteeseen. Minulla taitaa olla 8. kirja lukupinossa ja jos sen saan luettua, voi olla että haaste on osaltani siinä. On ollut aika haastava haaste minulle. :) Islanti on ollut minullekin hankala maa. Tästä sain onneksi muutaman hyvän vinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkin verran mietin valintoja, oli oikeastaan vaikea ajatella maaseutua. Eniten mietin erämaata ja sen olemusta. Kaikesta voi kehittää ongelmia.

   Islanti tuntuu olevan ongelmia, en ehdi paneutua mihinkään ihmeelliseen juuri nyt. Yritän dekkaria ja tuota Elinan ehdotusta. Ongelmat syntyvät kiinnostuksen puutteesta. Lukuhyllyni on aika julma, että niiden kanssa kaipaa helpompaa. Olen jättänyt marraskuuhun merkillisiä teoksia.

   Poista
 6. http://madonluvut.blogspot.se/p/kirjallinen-retki-pohjoismaissa-haaste.html
  Tuolla on minun lukemani islantilaiset kirjat. Lisäksi suosittelen todella lämpimästi Yrsa Sigurðardóttirin dekkareita. Hän on yksi lempparidekkaristeistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä olen miettinyt. Sigurðardóttirissa on yksi ongelma. Kolmas merkki on mahtava kirja. Sen olen lukenut. Joka toiselle kuoppaa kaivaa olisi toinen vaihtoehto, mutta se on tiiliskivi. Kirjan pitäisi olla ohut, kulkea mukana, koska marraskuun ohjelmassa on tosi paksuja kotona luettavia. Kristín Steinsdóttirin kirjaan Oma tietä ihastuin. En vain ole löytänyt muuta häneltä.

   Poista
  2. Sjón; Argon lastu. Pitäisi olla lyhyt. Olen harkinnut tätä itse vielä lisäksi. Nyt minusta tuntuu, että listaltani puuttuu yksi lukemistani.

   Poista
  3. Tuo Valosta valoon ei myöskään ole kamalan pitkä.

   Poista
  4. Valosta valoon, minulla taitaa olla omana.

   Poista
 7. Itse luin Islantiin Sjonin Poika nimeltä Kuukivi, lyhyt teos. Mulla puuttuu vielä Norja - onneksi hyllystä löytyy Ibsenin Nukkekoti, jonka ajattelin viimein lukea ja hyödyntää haasteeseen.

  Huhhuh, miten paljon olet haasteisiin ehtinyt lukea! Omat lukuhaasteosallistumiseni jäävät aina kovin lyhyiksi, esimerkiksi Maalaismaisemia-haasteen saldo on vasta kaksi kirjaa, vaikka etukäteen olin ajatellut lukevani siihen vaikka ja mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa en ole lukenut yhtään kirjaa haasteita varten. Islanti on ensimmäinen ja siksi olenkin sen kanssa pulassa. Ibsenin Nukkekoti on hieno, pitäisi lukea uudelleen.

   Maalaismaisemat oikeastaan syntyi itsestään, että jos kirja ei tapahtunut kaupungissa, niin mietin, josko...ja niin minä sijoittelin niitä. Kaupunkia en kokisi yhtään aiheeltaan kiinnostavaksi, vaikka on enemmän minua. Mietin kyllä syntyjä syviä maaseudun ja erämaan rajaa, mutta jossain kirjoissa korostui kyläyhteisö upeasti, sillä Sundin Onnellinen pieni saari ja Boothin Nummi palaa osuivat hienosti tähän.

   Poista
 8. Moi, luin kesällä kolme islantilaista kirjaa, joista kaksi tosi nopealukuisia ja lyhyitä. Tsekkaa täältä: http://ainakin52kirjaa.blogspot.fi/2015/06/terveiset-satujen-saarelta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin viime vuonna tämän Kristín Steinsdóttir: Omaa tietä, minusta se on loistava kirja ja harmittelin, että ehdin lukea sen ennakkoon.

   Sjónia en saanut sujumaan.

   Arnaldur Indridasonin avulla sain haasteen läpi.

   Poista
 9. Minä kaivoin esille 2 islantilaista lastenkirjaa tähän, että saisin kiireessä vielä pari lisä kirjaa Islantiin, kun kerran muistakin maista on vähintään 4 kirjaa luettuna ja blogattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain Islannista kaksi kasaan. En vain innostunut Islannista. Nyt olisi eri tilanne, pakko lukea lukemani kirjan jatkot.

   Poista
 10. Kiitokseni kaikille, jotka neuvoivat minua Islannin kanssa. Jouduin siinä jotenkin eksyksiin.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Ulla, kun olit mukana maalaismaisemissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaismaisema oli tosi kiva haaste. Tunsin heti,että siihen luen mieluista kirjallisuutta ja niin luinkin. Kiitos haasteesta.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!