lauantai 5. syyskuuta 2015

Ostoksilla kirjakaupassa, antikvariaatissa, omaksumassa uuttaOstoksilla kirjakaupassa, antikvariaatissa, omaksumassa uutta

En ehtinyt elokuun uutuuden hankintaan, joten silloinhan saan kaksi syyskuussa. Valitsin nämä, sillä minuun ei vaikuta arvostelumeuhkaukset.
Antikvariaatista löysin nämä 5 kirjaaKunnostauduin somessa viikon aikana, ihan totta. Joskus otettu askel voi olla hyvinkin suuri, vaikka se ei muista siltä tuntuisi.

Facebook
Olen ollut facessa vuoden 2010 syksystä alkaen. Minulle vain avattiin tili. Kotisivu minulla oli 1995 lähtien. Facessa Ullan kirjat on turvallinen paikka, mutta muussa voit saada pahan allergisen nuhan ja herneen nenuun. Sen ei ole koskaan ollut tarkoitus palvella muuta kuin yhtä asiaa.
Viikolla tein tuon fb-palkin yläkulmaan. Kysyin Kirjavinkkien Mikolta kysymyksen ja vastauksen avulla tein tuon. Hah. Kysymykseni oli fiksu, mutta jos ei ole tietotenavaa kotona, jos puolisoni ei hukkaa aikaa somessa, eikä ei minun luonteella oltaisi muutenkaan puolison varassa. Ellen osaisi itse bloggerin sielunelämää, jättäisin koko homman sikseen. Toki ihailen muiden osaamista, jos osaisin, laittaisin heti Elegian taustat.
FB:n avattareni on jotain suurta, johon ihminen pystyy kerran tai kaksi urallaan.

Blogi
Bloggerin avasin 2013 toukokuussa.  Seuraan jonkin verran blogeja, kommentoin ehkä kymmentä blogia päivässä. Eli hyvin, hyvin pientä. Seuraan lähinnä kirja- ja kasviblogeja... tuossa järjestyksessä. 

Instagramin
Instan otin käyttöön tänä vuonna ja pidän siitä. Liitin vaihtuvan kuvakkeen viikolla blogiini.
Ilostun, jos löydät minut. Olen nimellä Arrhenia93, minusta tuo sana on älyn kaunis, sammalvinokkaan lattari. Arrhenia oli ruskeanaamio birma, ensimmäisestä pentueestamme. Hän kulki uransa leikkaamattomana ja leikattuna eli EC & EP. Silloin titteleihin vaadittiin paljon enemmän, enemmän ulkomaisia näyttelyitä, enemmän kilpailijoita jne. Arrhenia eli kunniakkaan pyhä birma uroksen elämän, sillä hän ei vilkuillut tyttöjä. Hän eli pitkän elämän rakastaen vain ihmistä. Nuoremmille hän iski illat tarinaa pitkospuista, erämaista, poroista, joita hän vahti ikkunoista. Voi, hän oli kokenut tuon kaiken, sillä maastokämpät olivat hänenkin toinen kotinsa…


Goodreads
Loin tunnukset joskus viime vuonna. mutta vasta viime torstaina ryhdistäydyin. Tein linkin blogiini.  Miten te olette laittaneet kirjanne sinne? Kirjailija kerrallaan? Vinkit ovat tervetulleita.
Teet minut iloiseksi löytämällä minut, sillä en tiedä teidän oikeita nimiä, joten en löytänyt kuin kolme. Kaikki vinkit ovat tervetulleita. Olen nimellä Ullalin siellä.
Twitter,  Pinterest, Bloglovin, Blogipolku ja Blogit kulkevat mukana…. En osaa sanoa, onko niillä merkitystä.
Minkä verran sinä olet somessa?

Mitä tekee nainen, kun tulee seinä vastaan?
Hätäapuna kokeilin kirja-arvontoja. Ei auttanut tarpeeksi. Puolisoni ehdotti, että puretaan seinä ja laajennetaan puolella työhuoneeni ja kirjastomme. Wau. Saadaan purkaa kirjat, hankkia lisää Lundiaa, siirtää taas kerran hyllyt. Ehkä seuraavat kuvat kertovat, että kyse ei ole ihan mitättömästä iltapuhteesta. Toisaalta Martelat ja Lundiat luovat kokonaisuudet eri huoneisiin. Olen jättänyt Marteloiden yläosan pois, koska siellä on Suomen Luonto vuodesta 1948 aina viime vuosiin asti. En ole lehtien lukija. En tilaa esim. puutarhalehtiä, jos en tällä koulutuksella hallitse kasveja, niin saavat olla.

Työtilani


Kasvikirjojen kanssa on paljon helpompaa. Ikeat majailevat olohuoneessa, kirjoja, plisuja, eripainoksia. Etsin koko ajan jotain julkaisua.

4 kommenttia:

 1. Olen aivan koukussa goodreadsiin, joten mukavaa, että löysit minut. :) En tiedä muuta tapaa lisätä sinne omia kirjoja kuin yksi kerrallaan. Vei alussa älyttömästä aikaa, vaikka lisäsin luetuiksi vaan kaikki blogiaikana lukemani. Muita en edes harkinnut, eikä minulla ole mitään luettujen listojakaan olemassa paitsi blogi tietysti. Sitähän voi käyttää kuten haluaa, eli mikään pakko ei ole lisätä koko lukuhistoriaa (sinulla se lienee niin valtava, etten halua edes ajatella mikä homma niiden kirjojen lisäämisessä omiin luettuihin olisi Goodreadissa...).

  Kivoja kirjalöytöjä olet tehnyt. Minunkin pitäisi koostaa kesän hankinnoista postaus, nyt kun vielä muistan edes suurin piirtein mitä olen ostellut sieltä täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Goodreads vaikuttaa mainiolle. Havittelen, jos voisin viedä, mitä voisin lukea ja listata kirjojani itseäni varten. Olen havitellut pitkään älypuhelimeen listausta kirjoistani, jotta välttyisin kaksoiskappaleiden ostolta. Sinut löysin helpolla sekä Kristan ja Lumiomenan.

   Aivan ihanalta tuntui nähdä kirjauutuuksia siis eng. tutuilta tekijöiltä eli ne varmaan suomennetaan tai sitten voin tilata heti.

   Ja voin sanoa, että minusta oli tosi hienoa, kun sain taiteiltua sivulleni tuon logon. Ei edes hävetä yhtään. Paljon tyhmempää olisi luovuttaa.

   Poista
 2. Itse laitan Goodreadsiin kirjoja sitä mukaan kuin ne luen. Tykkään sivustosta, vaikka pitäisi käyttää sitä enemmänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin varmaan minäkin. Woolfin kirjat ovat koneen vieressä, joten vein testimielessä. Minustakin tuo on hieno juttu. Mitä vielä opinkaan?

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!