torstai 17. syyskuuta 2015

Aikuisten värityskirjat osa II.Jatketaan värityskirjojen parissa. Ensimmäisen osan tein tänne. Minulla on esittelyssä nyt 5 hyvin erilaista värityskirjaa. Värityskirjoissa on todella paljon erilaisia. Ei ole ihan sama, minkälainen kuva sinulle lätkäistään väritettäväksi. Värityskirjan kuvissa voidaan panostaa niin laatuun, ideoihin kuin tiedollisuuteen. Kotimaisuus ei ole välttämättä laadun tae. Ulkomaisissa korostuu tiedollinen osuus.
 Johanna Bashford Salainen puutarha WSOY

Tämä on käännöskirja eli alkuperäisteos on Secret garden.  Samaa sarjaa on myös Lumottu metsä. Sarjaan on tulossa myös Meren syvyyksissä värityskirja.  Basford tekee kiehtovia piirroksia, joiden kasvi- ja eläinaiheisiin hän saa vaikutteita kotitienoiltaan Skotlannin maaseudulta. Kuvat ovat selkeitä, ääriviivat kevyitä. Kuvat ovat monipuolisia. Tämä on ehdottomasti  kotimaisen tarjonnan parhaimpia, vaikka onkin käännöskirja. Kirjassa ei ole sivunumeroita, mutta tämä on paksu, ulkoasu houkutteleva ja toteutus hieno. Värityspinnat ovat pieniä, mandalamaisia. Tässä on värittämisen iloa.

Johanna Basford Salainen puutarha
Alkuteos Secret Garden 
Suomennos Jenna Yli-Knuuttila
WSOY 2015. Kustantajalta. Kiitoksin.
Tom Tierney Victorian Fashions 

Väritetään asuja. Valitsin tämän esittelyyn, koska olen joskus itse piirtänyt näitä asukuvia tauluiksi. Puvuissa on isojakin pintoja.  Pidän aiheesta naisia, miehiä,  lemmikkejä ja menneen ajan lumoa. Kirjasessa on 45 sivua.Peter F. Copeland National Parks Coloring book

En tietenkään voinut vastustaa aihetta. Mietin jo etukäteen tämän toteutusta. Kirjasen alussa on karttoja, osavaltiot ja sijainti. Puistoista kerrotaan pinta-ala, erityispiirteet, perustamisvuosi sekä ekologiaa. Mukaan mahtuu eläimiä, kasveja  ja turisteja. Pinnat ovat vähemmän mandalaa. Tämä on aika mahtava idealtaan. Kirjasessa on 61 sivua.


A. G. Smith Historic Houses of New England Coloring Book

Haluatko värittää talon, jossa on asunut Emily Dickinson? Taloista on tietoja: asuja, vuosilukuja, tyylejä, historiaa ja osoite. Kuviin mahtuu myös ohikulkijoita, pihapuita ja aitoja. Nick Snels Steampunk Coloring book 1 & 2 

Vaihdetaan totaalisesti aihetta. Eli tarjolla on steampunkia, rataksia, kellokoneistoja, korsetteja. Kansikuva on ihastuttava. Eikö? Tuo värimaailma on vastustamaton.  Kuvissa on isompaakin pinta-alaa väritettäväksi. joten nämä kuvat sopivat hyvin myös liituihin.
14 kommenttia:

 1. Tuota ja yhtä toista steampunk-kirjaa olen katsellut haaveillen. Ostin tuohon aiheeseen sopivat kynätkin. Haluaisin osata piirtää itse, mutta minulta onnistuisi hammasrattaanpiirtäminen vain piirrustusohjelmalla, eikä minulla nykyään ole käytössä hyvää, jolla piirtelisin huvikseni. Joskus aikoinaan ohjelmoin NC-simulaattorilla taidekuvia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen piirsin, en enää... Ulkomaisten hinnat ällistyttävät, kun maksavat 3-4 euroa.

   Poista
 2. Minulla on juuri tuo Salainen puutarha, mutta englanninkielinen versio (jotenkin hassua, että värityskirjatkin suomennetaan :)), ja minusta se on aivan ihana! Aion kyllä hankkia saman sarjan värityskirjoja lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ne myy enemmän, en tiedä ; ) Ainakin WSOY on panostanut ulkoasuun, tämä on hieno. Noissa kahdessa muussa ymmärtäisin enemmän, sillä niissä on tekstiä.

   Poista
 3. Tuo Steampunk on hauskalla tavalla erilainen kuin nuo muut ja siksi niin kiinnostava! Myös mainitsemasi Meren syvyyksissa kuulostaa nimensä perusteella hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minut hurmasi jo tuo kannen kuva. Meren syvyyksissä on ainakin Basfordin, joten on varmasti tasokas.

   Poista
 4. Hassua että näistä on tullut näin iso hitti :D Tosi monet värittää näitä. Olen nähnyt bussissakin väritettävän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja millainen kirjo näissä on. Yritän tilata yhtä kasvijuttua ja toinen oli kissoista ja kumpaakaan en saanut. Tuo oli hyvä, että busseissa. Ärähtääkö ne sitten kuskille, jos tulee ongelmia mutkassa ; ) Hauskaa.

   Poista
 5. Mulle kävis talo- ja ehkä asukirjankin kanssa varmasti niin, että alkaisin liikaa miettiä, millä väreillä niitä "voi" värittää. Siis siinä mielessä, että takertuisin liikaa tutkimaan, minkä värisiä asuja oikeasti on ollut ja mistä materiaalista talot on tehty ja sillai. Voi olla, ettei olis niin vapauttavaa värittämistä.

  Sen takia valkkaisin ehdottomasti mieluiten saman Salaisen puutarhan, joka jo on kaikilla miljoonilla muillakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka tuo on totta. Mietin Dickinsonin taloa, että netissä on varmasti kuva ; )
   Eli takertuisin samaan. Asujen pinnat vaativat kunnot kynät tai liidut.

   Poista
 6. Huh, tosi upeita piirroskirjoja! Ihan vaikka katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värityskirjoja on huima valikoima. Joissakin on panostettu jopa ulkoasuun ja sisältöön. WSOY on jopa suomentanut Basfordin kirjoja.

   Poista
 7. En uskalla edes aloittaa. Aika karkaa käsistä muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen ehdin tehdä puolet aikomistani asioista, joten jostain pari tuntia värittämiseen.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!