tiistai 22. maaliskuuta 2016

Top Ten Tuesday Tammikuusta maaliskuuhun





Eli 10 kirjaa, jotka kannatti lukea. En lukenut yhtäkään kirjaa tammikuusta maaliskuuhun, jonka kohdalla olisin miettinyt keskeyttämistä. Luin tammikuussa kotimaisista Johanna Venhon Kaukana jossain onnenmaa.  En ole aiemmin listannut periodeittain luettujen parhaita, mutta tänä vuonna listaan kolmen kuukauden välein luettuja. En mieti luettujen sivumäärää, kirjojen lukumäärää...  Ehkä olen omaksunut Pikku prinssin ajatukset ihmisten rakastamista luvuista? Minulle merkitsee se, että voin sanoa jonkun kirjan koskettaneen minun, että kirja antoi minulle jotain jne. Naisten ja miesten osuudet ovat listassa 7 / 3. Ei tarkoituksellista.

Näiden lueteltujen kirjojen osalta voin sanoa niiden olleen kirjoja, jotka merkitsivät minulle paljon. Näistä jokainen onnistui saamaan paikan kirjahyllyissäni.

Tammikuusta maalikuushun välisenä aikana minua koskettivat eniten seuraavat kirjat:


 Johanna Venhon Kaukana jossain onnenmaa



Kate Atkinson Hävityksen jumala



Smithin teos oli todellinen lukuelämys. Se tuli lähelle, sen tarinan mukana eli hetkestä seuraavaan. Onnekseni minä löysin tämän kirjan. 
Suosittelen myös dokumenttia Dream of Life. (DVD). Naisen karisma on valtava.


Toni Morrison Luoja lasta auttakoon


Marion Brasch Ja nyt hiljaisuus 

Christoph Hein Vieras, ystävä


Milena Busquets Tämäkin menee ohi 


Takashi Hiraide Kissavieras





Samuel Bjørk Minä matkustan yksin



Mitä sinä luit? Mistä olet pitänyt?

10 kommenttia:

  1. Kiva postaus, tekee mieli heti laatia oma top ten. Näistä sun kirjoista melkein kaikki olen lukenut, viimeiset kolme odottelevat vielä. Hyviä kirjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun sinäkin pidit. Tuo kana jännä, jos sitä alkaa ajatella, niin sehän pakahduttaa. Se ei ole ollenkaan kepeä.

      Poista
  2. Tää on kiva. Tein oman listani. Oli vaikea valita 10 koskettavinta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin, että tästä on vuoden lopussa iloa, kun valitsee parhaitaan. Kotimaiset loisti taas vähyyttään.

      Poista
  3. Kiinnostava valikoima. Tuo Hein erityisesti on jäänyt kutkuttelemaan. Patti Smithin kirjasta mielipiteeni tiedätkin. Suuri suuri suuri. Kirja ja ihminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että Hein toimii sinulla. En oikein keksi yhtään syytä, miksi et pitäisi siitä.

      Sinun vanavedessähän minä tuon Smithin luin. Ällistyttävä kokemus, karismaattinen nainen ja kahvia maistui ja tummaa paahtoleipää. Olimme joskus Liettuassa ja vietimme iltaa ravintolassa ja ahmimme tummaa paahtista, että se oli hyvää.

      Poista
  4. Kiva idea tehdä tämmöinen top-lista. Busquets oli yllättävän hyvä kirja minullekin, ja tuosta Atkinsonin uutukaisesta olen alkanut varovasti kiinnostua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin tehdä tänä vuonna kolmen kuukauden välein koosteen. Busquets on hyvä. Pidin valtavasti Atkinsonista, jopa enemmän kuin ekasta ja se oli vuoteni paras silloin.

      Poista
  5. Kiva keväinen lista :)
    Lopottihan on se mikä oli tämän alkuvuoden odotetuin kirja minulle, Kotiinpaluu oli yllättävän rosoinen ja syvälle koskettava kirja. Hiljaisuuteen hävinneet toi luonnon julmuuden esille kaikessa hyytävyydessään. Jojo Moyesin Jos olisit tässä...nyyh...ihana
    Nälkävuosi, voi miten ihmiset voivat kuolla nälkään. Hieno kirja, kerta kaikkiaan loistava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotiinpaluu on hieno, luin sen ja se olisi sopinut listalle. Lopotin olisin lukenut, mutta maaliskuuni on niin työntäyteinen, että en halunnut varailla uutuuksia kirjastosta, koska pyrin pärjäämään niillä, mitä minulla on. Pikalainat tai kahden viikon ajat voivat tulla sumaksi ja ehkä oma työvaihe ei jousta juuri silloin. Hiljaisuuteen hävinneet ei sano minulle mitään. Ja Moyes on tabu. Nälkävuoden luin sen ilmestyessä. Se on hieno kirja ja toivon sille menestystä.

      Poista

Ilahduta minua kommentilla!