maanantai 14. maaliskuuta 2016

Mary Kubica Good girl : kunpa tietäisit

 


Good girl on odottanut lukuvuoroaan tovin, sillä välttelen pokkareita. Niiden fontti ei sovi minulle. Lisäksi leprut kannet koettelivat lukemistani, jota ei parantanut murtunut selkä. Yleensä tilaan kirjastosta kovakantisen kirjan, mutta tämäpä ei ole tullut vielä kirjastoon, vaan on vasta hankinnassa. Lähdin lukemaan tätä hieman Gillian Flynnin Kiltin tytön tyyliä haikaillen. Flynn kirjoittaa tarjoillen uskomattomia juonenkäänteitä ja yllätyksiä. S. J. Watsonin Kun suljen silmäni olisi taas aiheeltaan enemmän samanlainen kuin Good girl. Sekin käsittelee muistinmenetystä, mutta muilta osin Kiltti tyttö muistuttaa kuitenkin enemmän tätä.


Tarinan keskiössä on Mian sieppaus, vaikka naisen löytyminen ei ole tarinan avain. Tarinassa on eri aikatasoja eli aiemmin ja myöhemmin sekä näiden välinen aika eli sieppauksen aika. Minua ärsytti merkittävästi И kirjaimen käyttö. Mian selviytyminen sieppaajan kynsistä ei ole tarinan juju, sillä Mia palaa tarinaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa.


Demmetit ovat kuten mikä tahansa perhe Chicagon pohjoisrannalla, Michiganjärveä kiertävällä esikaupunkialueella. He ovat sikamaisen rikkaita. Ei siis mikään ihme, että vitkastelen autossani, vaikka minun pitäisi rientää massiiviseen taloon ryhdikkääksi väitettyyn tapaani.


Mia Dennett on merkittävän chicagolaistuomarin ja tämän seurapiirivaimon nuorempi tytär. Mia etsii oma tietään ja opettaa vaihtoehtokoulussa kuvaamataitoa. Mian työkaveri huolestuu, kun Mia ei tule töihin tai vastaa puhelimeen, joten Ayanna ottaa yhteyttä Mian äitiin. Good girl jakautuu lukuihin, joissa moniäänistä tarinaa kertovat äiti Eve Dennett ja etsivä Gabe Hoffman sekä sieppari Colin Thatcher. Mia pääsee ääneen epilogissa, jolloin tarina selviää.


Mitä sitten on tapahtunut? Mia Dennet viettää iltaa ja ärsyyntyy, kun arkkitehti poikaystävä Jason Baker peruuttaa illan treffit taas kerran. Mia ei aavista, että häntä on varjostettu jo tovi. Mies nimeltä Colin Thatcher on seuraillut Miaa jo muutaman päivän ajan selvittäen tämän päiväohjelman. Ärsyyntyneenä poikaystävän tekemästä oharista Mia päättää olla suosiollinen Colinin lähestymisyrityksille baarissa ja lähtee jopa tämän mukaan. Colin vaikuttaa mukavalle yhden yön jutulle.


Olen seurannut nyt naista muutaman päivän ajan. Tiedän, mistä ostaa ruokansa, missä hän pesettää vaatteensa ja missä hän on töissä. En ole kertaakaan puhunut hänen kanssaan. En tiedä hänen silmiensä väriä enkä sitä, miltä ne näyttävät, kun hän on peloissaan. Saan pian tietää sen.

Valitettavasti Colin ei ole kovinkaan turvallinen yökumppani, sillä Colin on värvätty sieppaamaan Mia. Colin tulee toisiin ajatuksiin, ja kaksikko piiloutuu syrjäiseen mökkiin Minnesotan erämaahan paetakseen poliisia ja murhanhimoista pomoaan ja tämän kätyreitä. Chloe muodostuu tarinan osalta merkittäväksi asiaksi. Miksi ja miten? Sen saat selvittää itse, sillä en aio kertoa tästä enempää.


Good Girl
on jännittävä ja tiivistunnelmainen trilleri. Teos on kirjailijan esikoisteos, joka paljastaa, että täydellisessä perheessäkin on epätäydellisyyttä. Kulissien takana on toinen elämä. Tarina on lopun osalta yllätyksellinen, mutta onnistunut. Kubican tarina on kekseliäs ja lupaava.


Mary Kubica Good girl : kunpa tietäisit
Alkuteos The Good Girl, 2014.
Suomentaja Meri Ala-Tauriala.
HarperCollins, 2016. Kiitoksin.


Toisaalla blogeissa: Kirjasähkökäyrä, Mummo matkalla, Kukkis 

Kirja löysikin kodin pian. Ritva, vien tänään postiin.

8 kommenttia:

 1. Vaikuttaaa mielenkiintoiselta, ainakin bloggaus oli sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kirjassa on ihan hyvä idea. Jouduin vain vertaamaan sitä kahteen kirjaan, jotka ovat huikeita. S. J. Watsonin Kun suljen silmäni on fantastinen trilleri ja Flynnin kirjat ovat todella hyviä.

   Poista
 2. Oikein kirjoitit, tarina oli kekseliäs ja se lupasi paljon tuleville kirjoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tarinassa oli hyvä loppu. Se ei vesittänyt mitään. Se oli hyvin keksittty.

   Poista
 3. uusi tuttavuus herättää aina mielenkiintoa - pokkareihin pyrin siirtymään syy tilanpuute

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanpuute on täälläkin, mutta kun pitäisi nähdäkin teksti. Olisi enemmän iloa. Vien postiin tänään. Kerron, että se joutuu lumen ja jään keskelle Ouluun.

   Poista
 4. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Pitääkin katsella seuraavalla kirjastoreissulla, jos teos vaikka olisi hyllyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan ok trilleri. Lue ihmeessä tuo Björk.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!