sunnuntai 29. toukokuuta 2016

New To You Reading Challenge

New To You Reading Challenge
1.6.–31.12.2016


New To You Reading Challenge
 
Tämän lukuhaasteen ei ole tarkoitus lisätä kenenkään suorituspaineita. Tarkoituksena on löytää itselle lukematon kirja omasta kirjahyllystä tai kirjastosta. Ja voihan tuntematon teos olla myös a-kappale. Esimerkiksi Savukeitaan tarjonta on runsaudensarvi tähän tarkoitukseen.

Tässä haasteessa luet vain itsellesi. Bongaat uuden elämänpinnan. Keskityn itse kesällä tähän teemaan, jossa luen minulle outojen kirjailijoiden kirjoja. Kirjailija saattaa olla kuka tahansa, jota minä en tunne tai jota sinä et tunne. Minä en ole näiltä aiemmin blogannut tai en ole tiennyt kirjailijasta tätä ennen tai nimi on jäänyt vain nimeksi. Joihinkin olen jopa niminä havahtunut vasta nyt. Lisäsin Plathin tarkoituksella. Luin lukioaikana ensimmäisen Plathin, mutta häneen liittyvät kirjallisuus on jäänyt liian vähälle.

Kesäkirjat

Tärkeintä on löytämisen ilo, kun kaivat esiin tomuttuneen helmen. Ajattele vain itseäsi. 

Lisäsin blogiini tunnisteet ja niiden myötä havahduin tiettyjen tunnisteiden kaipaavan lisää kirjoja.

Lähdetkö mukaan haasteeseen? Listaa blogisi kommenttiosioon. Suoritussaika on 1.6.–31.12.2016.  Osallistuneiden kesken arvon muutaman syksyn uutuuden. Luettujen määrällä ei ole merkitystä.

En pidä nimettömistä kasvikuvista, joten taustalla on ukonhattuvaahtera eli Acer japonicum 'Aconitifoilum'

Mukana

Riitta Kirja vieköön

Jenni Sivu sivulta 

Jassu Hurja Hassu Lukija 

Mari Mari A:n kirjablogi

MarikaOksa Oksan hyllyltä

Elegia Kartanon kruunaamaton lukija 

Aletheia Kirjoihin kadonnut

Kaisa V Kirja hyllyssä

 


26 kommenttia:

 1. Mulla on tuossa aikamoinen lukupino odottamassa. Siinä on paljon tähänkin sopivaa... Listaan niitä paremmalla ajalla, mutta mukana siis. Valkoisen mönjän saapuessa lukutahti taas kiihtyy :)
  www.kirjaviekoon.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun kukkiva raparperi on upea. Odotan innolla, mitä keksit.

   Poista
 2. Pitäähän se lähteä mukaan :) Ainakin Kafkaan haluan tutustua. http://sivusivultakirjablogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Jenni, meillä on varmasti jokaisella mystisiä kirjoja, joista joku on kiva saada luetuksi.

   Poista
 3. Voisin minäkin tähän lähteä mukaan, sillä yllättävän paljon luen kirjoja, jonka kirjalijalta en aikaisemmin ole lukenut yhtään teosta. Tämä haaste ei ole ainakaan liian vaikea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jassu tämä ei ole vaikea. Teoksen ei tarvitse olla mitenkään erityinen. Keräsin liudan itselleni outoja kirjoja, joiden kanssa majailen.

   Poista
 4. Ainahan yksi pieni lisähaaste mahtuu mukaan. Olen mukana, jos muistan bongata kirjat =D

  VastaaPoista
 5. Minulla on jo pari kesälle varattua, tähän sopivaa kirjaa mielessä. Jos saan ne luettua, olen tässä mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräsin tähän kirjoja ja luinkin yhden ja katsoin siitä tehdyn elokuvan. En siis tiennyt mitään kirjasta. Huomasin sen täyttävän yhhden puuttuneen kohdan sinun haasteessa. Matkassa on vielä pieni mutta, että saisin blogattua. Siinä tehdään elokuvaa. Kirja on erikoinen lukukokemus, mutta sitä se oli myös kääntäjälle.Ja suomentaja on K.J. Katsotaan, miten minun käy. Ongelmia tuottaa, että kirjassa on kertoja,hyvin ystävällinen ja avulias, mutta joka tekee vasta syntymää tarinassa.

   Poista
  2. Kiitokset hienosta haasteesta! Koontini löytyy täältä: http://oksanhyllylta.blogspot.com/2016/12/4-x-haastekoonti.html

   Poista
 6. No niin, nyt onkin kiva ja leppoisa haaste eli mukaan tullaan! Omasta hyllystä löytyykin vaikka mitä lukematonta ja ennestään minulle outoa kirjailijaa. :)

  http://mainoskatko.blogspot.co.uk/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä ja siksi rakensin tämän. Majailen kirjojen kanssa, joita en tunne.

   Poista
 7. oi tähän minä haluan mukaan myös. Vaikuttaa leppoisalta haasteelta ja oma hylly pursuaa tähän sopivia kirjoja. :)

  http://kirjoihinkadonnut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun lähdit mukaan. Tämä ei stressaa, kun tarkoituksena on tutustua uuteen ja outoon. Ainakin minulla on näitä tuhottomasti.

   Poista
 8. Minullakin on odottamassa vino pino entuudestaan vieraita kirjailijoita, joten tämä haaste sopii mulle hyvin. Helmetin haaste on jo niin hyvällä mallilla, että ehdin osallistua molempiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsin kotihyllyistä outoja nimiä ja varasin kirjastosta. Täysin vieras nimi on kiva tutustumisen kohde.

   Poista
 9. Hyvä että muistutit tästä, olin jo unohtanut tämän haasteen vaikka tarkoitus oli kyllä osallistua :) Eli mukana ollaan! Minullakin kun on tarkoituksena lukea mahdollisimman paljon oman hyllyn kirjoja loppuvuoden ajan, ja siellä on monia kirjailijoita joiden kirjoja en ole ennen lukenut. Eli tämä tulee kivasti siinä sivussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä. Minä tein haasteen sen takia, kun hyllyissä majailee kirjoja, joista en tiedä mitään.

   Poista
 10. Miten minä olen tämän haasteen missannut totaalisesti. Se on mennyt niin nopsasti silmieni ohi juuri siihen aikaan, kun tietokone ei ollut käytettävissä ;)
  Minähän olen kesän aikana lukenut vaikka mitä juuri omasta kirjahyllystä... pölypallerot ovat vain lennelleet iloisesti, kun olen hyörinyt kirjahyllyssä etsimässä kirjoja. Ne olivat ennen oikeassa aakkosjärjestyksessä, mutta vuoden takaisen rempan jälkeen mies laittoi kirjat omaan aakkosjärjestykseen... minä olen kuitenkin aika sopeutuvainen ja sopuisa.
  Siis olen mukana haasteessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain niputat ne tähän. Tuo juuri on tämän tarkoitus. Että luetaan ohitettu ja pyyhitään pölyt pois kirjasta.

   Poista
  2. http://kirjasahkokayra.blogspot.fi/2016/12/vuoden-2016-haastekoonti.html
   Täältä löytyy tähän haastekoontiin kokoamani kirjat. Kiitos Ulla haasteesta ja oikein hyvää alkavaa vuotta 2017 <3

   Poista
 11. Kiitos haasteesta. Kotona on monta vierasta kirjailijaa ja kirjastosta niitä löytyy yllin kyllin lisää. Kiva haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietyt kirjat häiritsevät kirjahyllyssä, kun ne pysyvät vuodesta toiseen lukemattomina. Aion saada edes muutaman luetuksi. Tuo Nobel-kirjailijoiden kokoaminen palkkiin järkytti, kun niin moni oli outo.

   Poista
 12. Hei, minä hyppään vielä junaan mukaan :)

  VastaaPoista
 13. Mukaan tahdon minäkin, sillä bongaan kirjoja aina kirpparilta, ja monista en ole koskaan ennen kuullutkaan, mutta ihania lukuhetkiä olen silti niistä saanut. Itse asiassa harvemmin olen joutunut pettymäänkään. Ikioma, vasta vauvaiässä oleva, kirjablogini "Arca Fabulorum - Tarina-arkku" löytyy seuraavasta osoitteesta: https://arcakiraniia.blogspot.fi/ Muutenkin pidän blogistasi ja olen sitä jo hetken seuraillut! :) Niin ja BTW, aloitin juuri tänään oman BFF-lukuhaasteen, jonka ideana on ystävyys. Monien tarinoiden tärkeänä tekijänähän on ystävyys, niin kuin se on meille lukijoillekin! Ja koska ystävä on lahja, on sieltä tiedossa myös palkintoja ja arvontoja! Sen pääset chekkaamaan osoitteesta: https://arcakiraniia.blogspot.fi/2016/11/bff-lukuhaaste-201116-1422017.html
  -peace & love, and respect to you all!

  VastaaPoista

Ilahduta minua kommentilla!