maanantai 28. maaliskuuta 2016

Sieluni hymyt –haaste ja Arvontamuistutus


Sieluni hymyt –haaste

Sain haasteen Kirja vieköön Riitalta. Kiitos Riitta. Haaste on alunperin lähtöisin PearlCloverin blogista Iltatähden syttyessä. Ideana on listata pieniä ja suuria asioita, jotka tekevät onnelliseksi:

Listaa ne pienet ja miksei suuretkin asiat, jotka tekevät juuri sinut onnelliseksi, jaa blogissasi tai muualla somessa ja lähde jakamaan hyvää mieltä eteenpäin haastamalla muutkin miettimään syitä olla onnellinen.

Kirjoita siis niin viisi kuin sataviisi asiaa – ainahan näitä voi lisäillä jälkikäteen – ja laita vaikka huoneesi seinälle. :)

Ei se määrä vaan laatu pätee tähänkin. Jos listaisin jokusen… Onni on niin omaa, erityistä, että siitä kirjoittaminen on vaikeaa.

Onnen aiheita:

* Monen vuoden tauon jälkeen he saapuivat Eastern Guardian, Purple Talisman ja Coral Phoenix. Kiitos Freya ja JoWain. Ihmisistäkin Tepa ansaitsee kiitoksen.

* Lumo, pidät meidät jännityksessä 66 pv, en tiedä vielä, tuotko edes syyn olla onnellinen, mutta olen sinuun toiveeni laittanut vielä kerran.

* Metsiemme onni... En nyt avaa tätäkään enempää. Laskin sinut viimein maailmaan. Puhallan sinuun hengen.

* Hermopaineen, helvetin loppuminen tiistaina 8.3. klo 16.00. Olen ylpeä sinusta puolisoni. Mitä ihmiselle jää, jos häneltä vietäisiin työ ja laitettaisiin hanttihommiin. Työhön motivoituneella ihmisellä tulisi olla mahdollisuus kunnialliseen työuran lopetukseen. Jos sivistyksen kehdossa ei kunnioiteta ihmistä, niin missä sitten?

* Juuri nyt iloitsen tuon valkoisen mönjän häviämisestä. Mitä nopeammin se häviää, niin sitä parempi. Häivy ja tuo kevät, kesä ja syksy. Viime vuonna annoit vain kylmää piinaa. Annoit surkean värittömän syksyn ja eväsit herkkutatit. Tuurenpihlaja haluaa hehkua. Kultahondo haluaa täyteläisen loimun. Eihän mekään voida elää noin hällä väliä –tyylillä. Joten luontokin voisi ryhdistäytyä. Ihmiset tarvitsevat kesän ja lämmön jaksaakseen jään, pimeyden, kylmän sekä tuon valkoisen mönjän, joka repi painollaan oksan valkomulperistani.

* kirjasta, joka haltioittaa minut. Luen kirjoja, mutta paljon harvemmin lumoudun niistä. Helmiä on harvassa.

* kun saan omakseni jonkun etsintälistani kirjoista.

* antaessani silmieni lipua kirjojen suloisissa selissä.

* kun tulikukat, neidonkieli, käärmeenpistoyrtti, neidonkieli ovat kukassa – pihassani.

* kun sulkapensas selviää talvesta, kun valkomulperi saa lehtensä, kun japaninvaahterat heräävät.

* siitä kun saan kumartua ja noukin herkkarin maasta.

Eiköhän se suurin onni ole tässä hetkessä  ja nyt. Uskon nykyään jopa huomiseen, vaikka se ei ole koskaan enää entisenlainen ja kivuton.

Jatkan haastetta eli haastan mukaan Jokken kirjanurkan, MarikaOksan, Kultuuri kukoistaa, Donna Mobilen ja Rakkaudesta kirjoihin ja Kirjakaapin kummitus.

Huom. Otathan osaa arvontaani täällä.

15 kommenttia:

 1. Kiitos Ulla haasteesta, tähän on mukava vastata. :) Et ole ainut, joka odottelee valkean mönjän katoamista... kovin se tuntuu viipyilevän taas maisemissa, täällä Oulussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika. Me asumme niin metsän keskellä, että meillä on lunta pihassa. Keskustassa on paljaampaa.

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, pohdin tätä ja vastaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Ulla, tätä miettimään siis. Hymyn aiheita kyllä löytyy. Kivasti sanot kirjojen suloisista selistä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja, että lähdit mukaan. Iloa on tarjolla. Etenkin, kun kevän valo ja lämpö luovat ihanan olon ja hyvää mieltä.

   Poista
 4. Jännät paikat Lumon kanssa... Myötätuulta projektille... Ja mönjä hupenee silmissä - kevät ja kesä ovat onnea ihan sinällään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varovaisen luottavainen tunne. Tuo kokeiluruoka loppui ja oli haettava lisää, kun vanha ei kelvannut. Kolmas kerta yrityksessä.

   Poista
 5. Kiitos haasteesta, Ulla! Pitää ryhtyä laatimaan omaa postausta.
  Kyllä, niin se varmaan on, että suurin onni on tässä ja nyt. Usein sen vain huomaa vasta sitten, kun onnen hetki on mennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Jonna, että lähdet mukaan. Pitäisi opetella elämään ja nauttimaan jokaisesta hetkestä.

   Poista
 6. Tämä on ihastuttava haaste - on niin mukavaa lukea muiden onnellistuttavien asioiden listoja. <3

  Ja täälläkin jo kiihkeästi odotetaan kunnon kevättä ja kesää, sitä että lumet sulaisivat kokonaan ja luonto alkaisi taas herätä eloon. Kevät ja syksy ovat ihmisen parasta aikaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväässä on uskomaton voima, kun kaikki herää. Se vehreys. Ja ihanat kirjat...

   Poista
 7. Suloinen, voimaannuttava haaste, kiitos tästä! Vien mennessäni :)

  VastaaPoista
 8. Satuin vilkaisemaan Viikon suosittuja tekstejä tuossa sivupalkissa ja niiden kuvitusta. Olenko muuttanut tämän kasviblogiksi? No ainakin kirjoittaisin aiheesta, jonka hallitsen.

  VastaaPoista

Ilahduta minua kommentilla!