tiistai 1. joulukuuta 2015

Top Ten Tuesday Joulukirjojen kymmenikkö
Etsitkö joulukirjoja?
  
Tässä minun joulu- ja talvikirjojen helmiä.
  
1. Bales, Suzy: The Garden in Winter (Rodale, New Yourk 2007)

Puutarhalla on merkityksensä myös talvella. Löydät blogitekstini Siniunikon puolelta täältä. 2. Dickens, Charles: Saiturin joulu (Kirjaliitto 2007)

Charles Dickensillä lienee viisi joulutarinaa, joista valita. Saiturin joulu on kuvitettu tarina. Hyllyssäni on myös Joululaulu, Jouluaatto. Kaksi kertomusta sisältää  Uudenvuoden kellot ja Jouluillan.  Kaikissa lienee sama opetuksellinen pohja.  Jouluisen bogitekstini löydät täältä.


3. Halonen, P., Kauppinen, A. & Kokki, U.: Armas aika – Intohimona joulu (Schildts & Söderströms 2015). Blogiteksti ajastettu.4. Koskimies, Tiia: Syystunnelmia ja joulun odotusta (WSOY 2005)5. Lepokorpi, Nina: Tonttu-ukko tarinoi (Turun Museokeskus 2015)
Kirja ilmestyi syksyllä 2015. Löydät blogitekstini täältä.

6. Stark, Ulf & Eriksson, Eva: Suuren metsän joulu (WSOY 2014)
Blogitekstini löydät täältä


7. Swanberg, Åsa: Talven makuja. Ruokia – leivontaa – herkkuja (Otava 2014)


8. Topelius, Zacharias: Topeliuksen rakkaimmat joulusadut (Ilta-Sanomien kirja 2010)


9. Välimäki, T., Lundholm, J. & Riihelä, L.: Hyvää joulua (WSOY 2014)

Blogitekstini löydät täältä. Ihastuin todella tämän kirjan ohjeisiin.

10. Wolfgang Drejer, Birgitta & Elmquist, Dorrit: Kanelin ja kuusen tuoksua (WSOY 2006)

Tämä on jo hieman vanhempi kirja.6 kommenttia:

 1. Saiturin joulu tuli lainattu luentaan taas. Se on hieno jouluteos. Muut listaamasi kirjat eivät ole niin tuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Dickens on täydellinen joulukirja eri nimillään. Se avulla saa joulumielen.

   Poista
 2. Dickensiltä olen lukenut vain SAiturin joulun. Jospa löydän hänen noita muitakin jouluisia tarinoita. Muut listasi teokset ovat minulle vieraita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saiturin joulu riittää. Se on hieno. Olen lukenut nuo muut niin kauan sitten, että en muista näiden eroja. Aion selvittää tuon kirjan Kaksi kertomusta, kun siinä on Uudenvuoden kellot ja Jouluaatto.

   Tuo ensimmäinen on hyvä kirja. Olen ollut P. Alangon luennoilla, jolla hän korosti puiden talviasuja. Lumi tekee tunnelmaa. Luin jostakin, että talventörröttäjistä tulisi kirja, en ole huomannut ilmestymistä.

   Poista
 3. Saiturin joulu on niin must-read. Viime joulun alla se tuli telkasta elokuvana, olipa jännä katsoa, muistaakseni katsottiin lapsen kanssa. Pari noista tulossa lukuun, Tonttu-ukko tarinoi ja Suuren metsän joulu, ehkä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on lukuelämys edessä. Tonttu-ukko tarinoi pitäisi lukea jouluaaton hiljaisuudessa, se on äärimmäisen puhutteleva.

   Haluaisin katsoa Saiturin joulun elokuvana.Suuren metsän joulu on onnistunut joulukirja, pyysin tuon kustantajalta viime vuonna, eikä ne varmaan ajatelleet, että luen itse ja laitan kirjahyllyyni.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!