sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Kirjahyllyn CYritän hahmottaa C-hyllyn sisältöä, mutta minulla on sekava olo kirjojen suhteen. Tunnen, että mennään jonnekin äärirajoille niin hyvässä kuin huonossa. Kun toista laitaa edustaa Carpelan, niin toisella laidalla keikkuu ihan muuta.
Yritän kartoittaa myös kirjailijaa, kenen kirjoja minulla olisi eniten. En tiedä edes itse sitä. Luulisin, että Mankell kuuluu kärkeen tai Hesse. C-kirjaimessa ei ainakaan ole ketään, jolta kirjoja olisi erityisen paljon. Coelhoon laitoin lukumäärän sulkuihin, mutta en usko, että se hätyyttelee kärkisijaa. En edes omista Coelhon kaikkia kirjoja.
Ehkä haluaisin sanoa, että C-kirjaimessa on kirjoja, jotka jokaisen tulisi lukea. Tällaisia ovat Carter ja Craven.  Siltikin kirjain sisältää upeita kirjailijoita Calvinon ja Cunninghamin tavoin.
Listaan vain romskut eli elämäkerrat eivät ole edes aakkosissa.  Saati tieto. Lastenkirjoja jää myös uupumaan, koska ovat eri hyllyssä ja unohtuvat siten. Tämä C-kirjain ei tunnu yhtään kivalle, huomaan asuvani mitä ihmeellisimpien kirjojen kanssa. Napsin mukaan tärkeimpiä.

Calvino, Italo, Camus, Albert, Canetti Elias
Calvino on minulle tärkeä, Camus ei innosta Sivullista enempää ja Canettia en ole lukenut.

Capek, Karel Puutarhurin vuosi  
Tämä on ns. puutarhureiden kulttikirja.

Capote, Truman Aamiainen Tiffanylla, Kesän taittuessa, Ruohojen harppu 
Aamiainen Tiffanylla alkuperäisteoksen nimi on Breakfast at Tiffany's. A Short Novel and Three Stories. Tuo selittääkin kaiken sen, joka ei käy ilmi teoksen suomenkielisestä nimestä. Kirjojen elokuvakannet eivät saa minua innostumaan kuin  harvoin. Ranskalaisen luutnantin nainen on yksi hyvä esimerkki. Tosin en edes tiedä, onko siitä edes muuta asua. Capoten keltaisessa on klassinen kansi, mutta mielestäni keltaisessa pokkarissa hehkuu Audrey Heburn. Voisin huolia tästä pokkarin lisäksi. Tämä vain on helmi. Olen lukenut useamman kerran, mutta en halua blogata. Vai saisinko puolisoni katsomaan elokuvan jouluna kanssani? Voisin yrittää.

Carlson, Kristina William N. päiväkirja
Olen yrittänyt löytää tekijän muitakin kirjoja, mutta emme vain kohtaa.

Carpelan, Bo Axel, Kesän varjo, Kulkeva varjo
Nämä vain ovat suuria kirjoja.

Carr, Philippe Pyhän Brunon ihme
En todellakaan muista kirjan sisältöä. Luin lapsena ja ostin aikuisena, jotenkin se vain oli jäänyt mieleeni.

Carroll, Lewis Alicen seikkailut ihmemaassa
Minulla on joitakin versioita tästä teoksesta suomeksi ja englanniksi. Tehdessäni Mieltä ja rakkautta luin kirjan uudelleen. Miten enemmän tutustuin kirjaan, sitä enemmän mietin sen kuulumista lastenosastolle.

Carter, Forrest Pikku puun kasvatus
Intiaanitarina,  koskettava tarina.

Carter, Stephen L. Suljettujen ovien takana
Lukupinossa, ikuisessa sellaisessa.

Carver, Raymond Mistä puhumme kun puhumme rakkaudesta, Oikopolkuja
Novellien opettavaista lukua.

Cast, P.C. & Cast, Kristin Yön talo
Mitäpä sitä salailemaan, olen lukenut ja luen jatkossakin.

Castaneda, Carlos Tarinoita voimasta
En tiedä, miksi tämä majailee hyllyssäni. Ei ole minun juttu. Kaiken  Coelhosta yleisesti sanotun voisi  ihan vaihteeksi siirtää tähän kirjan.

Castillo, Michel de Tanguy, aikamme lapsi
Mitä pakolla saa aikaan muuta kuin elinikäisen inhon?

Caufield, Don & Caufield Joan Eläimet salapoliiseina
Lastenkirja, luettu ikuisuus sitten.

Cederwall, Marianne Ajattelen sinua kuolemaasi saakka
Stormsvala olisi jo neljäs kirja, mutta sitä ei ole suomennettu, jäi kahteen. Cedervallin kirjoja olisin lukenut enemmänkin, sillä ne eivät rakennu väkivaltaan. Todennäköisesti huumori ja hyväntahtoisuus eivät pure lukijaan. Aikuiset naiset eivät kelpaa. Harmi. Toisaalta meidän kirppareilta näitä löytää helpommin ruotsiksi ja halvemmalla.

Cela, Camilo José Pascual Duarten perhe, Mehiläispesä
Nämä odottavat lukemista.

Chatwin, Bruce Erottamattomat
Luin tämän viime vuonna ja pidin tutunoloisena, sillä tarina toi mieleeni Steinbeckin.

Chaviano, Daina Ikuisen rakkauden saari
En ole lukenut, pelkään pettyväni, jos odotan Allenden Henkien talon lukuelämystä

Chevalier, Tracy Neito ja yksisarvinen, Tyttö ja helmikorvakoru  
Olen lukenut kummankin kirjan ja jättänyt hyllyyni….

Christer, Sam Stonehengen perintö
Stonehenge saa minut lukemaan paljon, mutta tämä on ihan kelpo tarina maljojen ja timanttien metsästyksen malliin.

Christie, Agatha kerään Christien ja Maria Langin kirjoja

Clarke, Arthur C. Lapsuuden loppu
En ole lukenut, saa nähdä luenko joskus. En ole scifin lukuja.

Claudel, Philippe Harmaat sielut, Varjojen raportti
Kirjat ovat keskenään samanlaisia lataukseltaan, suomentaja on suosikkini. Sinisiä kirjoja.

Coben, Harlan Ei sanaakaan
Olen nähnyt tämän elokuvana, mutta kirja ei sytyttänyt minua. Kadonnut vaimo ja oman osuuden epätietous jne.

Coelho, Paul (11) Acccran kirjoitukset, Brida, Alef,  Alkemisti, Elämä – Kauneimmat mietelauseet, Portobellon noita, Piedrajoen rannalla istuin ja itkin, Pyhiinvaellus, Uskottomuus, Veronica päättää kuolla, Yksitoista minuuttia, Zahir .

Coelho-parka on kuin terijoensalava.  Tiedätkö tuon puun? Se kasvaa usein tontin rajalla ja kujilla. Haluatko kerätä sulan hattuusi mahtavana puutarhurina? Se on näin helppoa. Muistat paheksua aina tätä puuta. Sillä, mitä väliä sillä on, jos joku onneton asuu Kehä III:n pohjoispuolella? Olin puutarhatieteen luennolla, kun nainen paasasi aiheesta suu vaahdossa. Haukottelin. Totta kai se on hienompaa iskeä sateenvarjojalava kulkuväylän molemmin puolin keskellä metsätonttia.
Sen fiini nimi kuuluu näin Ulmus glabra 'Camperdownii' (hängalm). Meillä se kasvaa autotallin, pergolan ja koiratarhan sivulla. Olen lukenut pohjoisen yliopistossa, katsellut pohjoisen pihoja. Esim. Kuusamossa. Ihan tuon takia, minusta näissä mielipiteissä voisi antaa arvon eri vyöhykkeille asuville.  Sateenvarjojalava on eteläinen. Mikään muu ei anna samalla tavalla muotoa kuin terijoensalava, se on talvellakin kaunis ja mikä pahinta talvenkestävä.
Samanlainen on Coelho, se lohduttaa, antaa väsyneelle voimat, mutta sen lukeminen on tosi noloa. Siitä huolimatta Valon soturin käsikirja on virvoittava.

Coetzee, J.M. Häpeäpaalu,  Kesä, Maan sydämessä
Lukupinossa.

Colliander Tito Kohtaaminen, Armahda meitä,  Heinäkuun viides päivä.
 Olen lukenut joskus ja nyt kerään omakseni lukeakseni uudelleen.

Collin, Rodney Valon peili 
Tämä on yksi harvoista kirjaston poistoistani, joka asuu kirjahyllyssäni. En edes tiedä, miksi tämä on puhutellut minua. En siis muista. Olen siis hyvin säyseä muistoilleni.

Conrad, Joseph Pimeyden sydän
Tämä kirja on hankala, sillä en vain pidä tästä. En ole jaksanut kiikuttaa keräykseen, mutta turhake minulle, vaikka niin arvostettu.

Cordelier, Jeanne Minun tarinani
Huomaan, että C-kirjain sisältä paljon kirjoja, joihin ei osaa sanoa kuin että on hyllyssä luettuna. Ja kirjan on joko lukenut tai ei tai en kehtaa...

Cooper, Gwen Komer-kissan uskomaton elämä
Tämä odottaa lukemistani. Olen joskus aloittanut ja minua tympii aloitus. Eläinlääkäri ei oikein ikinä onnistu tässä suhde-jutussa.

Cooper  Susan Pimeä nousee –kirjasarja
Mitä tähän voi lisätä, sitä on joko kasvanut näiden kanssa tai ei.

Craven, Margaret Kuulin pöllön kutsuvan
Totesin alussa jotain tästä ja se oikeastaan kiteyttää kaiken. Intiaanitarina. Pakollisiin luettaviin kuuluva.

Cross, Amanda 3213 heinäpaalia
Näitä minulla riittää, vanhoja dekkareita, osa luettu, osa ei.

Cunningham, Michael Illan tullen, Koti maailman laidalla, Lumikuningatar, Samaa sukua, Säkenöivät päivät, Tunnit.
Petyin viime vuonna Lumikuningattareen, mutta eihän se ole huono kirja. Sitä vain odottaa niin paljon enemmän, kun on lukenut Tunnit ja Illan tullen. Tunnit on täydellinen elokuvana, mutta kyllä minä pidän kirjasta. Koti maailman laidalla on koskettava. Illan tullen hurmaa tekstillään.

Curley, Marianne Nimetyt
Aion lukea Aikavartio trilogian, kunhan saan sen kasaan. 

Mitä C-kirjain on sinulla ahminut sisäänsä tai mikä sinua C:ssä kannattaa?

Laitan vielä huomenna kirjapostauksen, mutta sitä seuraava kirjapostaus tulee aikaisintaan 27.12.  Sen sijaan ajastin aivan jotain muuta aukeamaan kolmen seuraavan päivän ajan.10 kommenttia:

 1. Pimeä nousee - todellakin olen kasvanut tämän sarjan kanssa. :) Olin joitakin vuosia sitten niin onnellinen, kun löysin uuden pokkariversion tästä sarjasta. Sitä on sittemmin tullut joku kerta luettua, ja nuorempanakin sarja kuului ehdottomiin suosikkeihin. Pimeä nousee -osa oli eräs nuoruuteni pelottavimpia kirjoja. :) Aivan upea sarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, minulla on pokkarit. Jos löydän kunnollisina, niin ostan. Siis paksuina ja valkoselkäisinä. Tarkoitan siis vanhoja. Ihan sama ovatko pokkareita vai ei, mutta nyt on kyse muistoista. Just ne pelottivat. Se on lapsuutta. Ja kun ajattelee, mitä nykyään luetaan... ups.

   Poista
 2. Calvino, Camus, Arthur C. Clarke! Toisessa päässä Coelho ja Cunningham, joilta molemmilta olen lukenut yhden kirjan, mutta tuskin luen lisää. Luepa Celan Pascual Duarten perhe. Se on aikamoinen kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cela odottaa vuoroaan. Minulla on kaksi kirjaa. Itse asiassa olen lukenut ehdottamasi kirjan puoleen väliin.
   Onhan sinun luettu Cunningham Tunnit tai Illan tullen? Sattuu.

   Coelho ja minä - meidän tiet yhtyivät joskus helmi-maaliskuussa 2012. Meillä jokaisella on oma voimakirjansa - niin minullakin. Palasin sieltä, mistä ei yleensä palata. Tuo kirja antoi minulle ne fyysiset voimat. En ole huuhaan lukija.

   Poista
  2. Luin Tunnit. Se on sikäli poikkeus, että elokuva oli minusta hyvä, mutta kirjasta en pitänyt lainkaan.

   Poista
  3. Elokuva on tosiaan hyvä. Minä pidin myös kirjasta Koti maailman laidalla, pidän siitä myös elokuvana. Voisit pitää siitä, jos pidit Sadie Joesin kirjasta Ehkä rakkaus oli totta. Lumikuningatar ei yllä noiden tasolle. Siinä on mahtava kansi.

   Poista
 3. Tämä aakkoslistaus on innostava, vaikka et nyt intoilekaan tämän ceen kohdalla. Itselle tulee into kaivella omaa kirjahyllyäni, mutta yritän vastustaa tätä halua viimeiseen asti. Syynä on se, että kaivelen muita kodin kirjahyllyjä ja lehtipinoja. Näitä on todella mielenkiintoista lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kiva tehdä. Uuden kirjaimen kanssa olen kauhuissani, että mitä ihmettä sieltä tuleekaan vastaan. Toisaalta minua kiinnostaa, keiden kirjoja omistan eniten. Kotimaisissa se lienee Waltari. D kauhistuttaa jo nyt. Voi, kun joku muukin innostuisi.

   Poista
 4. Coelho & terijoensalava :)) Minua ilostutti... Piedrajoen rannalla istuin ja itkin, Portobellon noidan & Alkemistin olen muistaakseni lukenut. Käännetyistä Agatha Christien dekkareista alkoi espanjaksi lukemiseni... Minulla on CD:nä joku Neiti Marple -sarja, katson silloin tällöin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vain on. Kummankin osaamalla vakuuttaa itsensä tietäjäksi. Hyvin harva puu erottuu noin talvisessa maisemassa.

   Olen lukenut Coelhoa ja luen jatkossakin. Elämäkertakin odottaa lukemista.

   Marple on suosikkini, pidän hänestä enemmän. Poirot ei iske niin.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!