sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Luetaan sateenkaari -haaste





Luetaan sateenkaari -haaste 

Päätin lähteä mukaan Ompun haasteeseen. Kopioin haasteen säännöt Ompun sivulta täältä

Haasteeni nimi on Reading the Rainbow / Luetaan sateenkaari. Tässä haasteessa luetaan seitsemän kirjaa, joiden selkämyksistä muodostuu sateenkaaren värit. Liikkeellä on aika erilaisia kuvia siitä, mitkä sateenkaaren oikeat värisävyt ovat, mutta päädyin vaihtoehtoon, jossa värit ovat punainen, oranssi, keltainen, vihreä, vaaleampi sininen, tummempi sininen ja lila. Teokset luetaan mainitussa järjestyksessä. Tähän haasteeseen mukaan otetuilla teoksilla voi samanaikaisesti kartuttaa myös muiden haasteiden kirjasaldoa tai käyttää tätä haastetta omassa kirjahyllyssä olevien lukemattomien teosten selättämiseen. 

Haaste on voimassa sen julkistuksesta aina tämän vuoden loppuun asti, jolloin julkaisen postauksen, johon voi linkittää kuvan omasta lukusateenkaarestaan. Aikaa linkittämiseen on 6.1.2016 asti, jolloin julkaisen postauksen, johon kerään yhteen kaikki aiemmin linkitetyt lukusateenkaarikuvat.

En ole tehnyt vielä viimeistä valintaa, mutta tämä on mahdollinen. Eli näitä kirjoja havittelen. Tummempi sininen voi vaihtua David Grossmanin kirjaan Sinne missä maa päättyy.  Myös Thomas Glavinic Toiveet jotka toteutuvat kiinnostaa minua.

Torstai voi toki tuoda tullessaan yllätyksen, joten saattaakin olla pakko lukea Econ Kuningatar Loannan arvoituksellinen liekki. Ozista huokaisin helpotuksesta, samoin Oatesin suhteen. Handkesta olisin onnessani ja Rothin laittaisi minut täydentämään liudan puuttuvia.

Oletko sinä haasteessa mukana? Mitä sinä luet? 

Saako kuvasta edes kirjojen nimet selville? Kuvassa on päällimmäisestä lähtien
  1.  Cela Pascual Duarten perhe
  2.  Coetzee Maan sydämessä
  3. Neuman Vuosisadan matkustaja
  4. Autio Varjopuutarha
  5. Cohen-Solal Sartre Profiili -sarja
  6. Kirjoittamisen taide ja taito
  7. Boxall's 1001 Books: You Must Read Before You Die Olen kirjoittanut tästä kirjasta täällä  ja palkin sivussa täällä. Palkkiin kerään myös kirjojen nimet suomeksi.




18 kommenttia:

  1. Minäkin olen tässä haasteessa mukana, ja muistelen tehneeni yhden kaariehdotelman joskus alkuvuonna. Punainen raita meni suunnitelman mukaan mutta sen jälkeen haaste lähti omille poluilleen... seuraavaksi vuorossa vaalean sininen raita, johon olen 95% varmuudella kaavaillut Salingerin Siepparia ruispellossa. Tumman sininen voisi olla vaikka Siilin eleganssi ja violetti Talo moskeijan varjossa. Mutta tiedä häntä mitä lopulta tulee luettua, jos ehdin raidat loppuun. :) Sinun pinosi näyttää houkuttelevalta. Vuosisadan matkustajaa taidan itsekin kokeilla jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosisadan matkustaja on hyvä, mutta se vaatii viikonlopun siis muun ajan lisäksi. Ajattelin saada sen valmiiksi viikonloppuna, mutta viikonloppu meni metsässä. Perjantaista sunnuntaihin löysimme herkkutatteja enemmän kuin koko syksynä, tänä surkeana syksynä.

      Luetko uudemman Salingerin käännöksen vai Saarikosken?
      Minulta on myös lukematta Talo moskeijan varjossa.
      Minua hirvittää osa kirjoistani. Jos en saa raitoja kasaan, niin se on kirjojen syy tai ymmärrykseni...Cela ja Coetzee arveluttavat. Uskon selvittäväni Sarten.

      Poista
    2. Minulla näkyy olevan Saarikosken käännös. Löysin kirjani kirjaston poistohyllystä, ja kansipaperikin on vähän resu, mutta väri sentään vielä erottuu. :) Voihan olla, että törmäät yllättäen johonkin nopeasti luettavaan, sopivan väriseen kirjaan. Niin nimittäin minulle on käynyt ja siksi se minun suunnitelmapinoni joutui romukoppaan aika nopsaan. Mutta ehkä sinulla suunnitelmassa pysyminen sujuu paremmin. Tsemppiä raitojen kanssa, onneksi on vielä paljon lukuaikaa. :)

      Poista
    3. Jouduin tai siis päädyin valikoimaan hieman oudolla tavalla, sillä minä löysin eilen ilmaispöydästä Celan ja Saarikosken Siepparin. Ja nappasin Celan mukaan haasteeseen. Kyllä minullekin käy useinkin, että päädyn ihan johonkin muuhun. Ja tuo Nobel voi tuottaa muutoksia, jos tuleekin täysin outo. Sekin on mahdollista minun tapauksessa.

      Poista
  2. Loistavaa Ulla. Hienot on valinnat ja osin hykerryttävän paksut. Matkustelen juuri parhaillaan tuon Vuosisadan matkustajan seurassa, niin siitä ainakaan päästään sitten mukavasit kommentoimaan, kun on tuore lukukokemus alla. Kiinnostaa kovasti myös tuo Sartre. Mitäköhän J-P:stä sen myötä paljastuu? Kiva, että lähdit mukaan. Minulla on vielä kaksi teosta lukematta, olen niitä ripotellut pitkin vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua hirvittää. Cela, Coetzee... Kurkkasin Hdcaniksen tekstin Celasta, löysin kirjan eilen ilmaispöydästä. Luin Hdcaniksen tekstin, en saadakseni vaikutteita, vaan testatakseni, että ymmärränkö edes hänen tekstin.

      J-P ihana nimitys. Luin kesällä heidän kirjeet eng, kaksi kirjaa ja totesin, että hehän olivat ihan inhimillisiä toisilleen. En oikeastaan ymmärrä, miten minulla ei ollut tuota kirjaa, kuinka olen voinut ohittaa sen? Ostin sen kesällä.

      Minun piti viedä Vuosisadan matkustaja loppuun viikonloppuna, mutta herkkutatit sotkivat elämäni. Enemmän kuin tänä kurjana ja typeränä syksynä yhteensä.

      Poista
    2. Ainakin nuo heidän kirjeet luin mieluusti. Yllätyin kirjeistä.

      Poista
  3. En ole mukana tässä koska se tuntui hieman hankalalta... Joutuisi tavallaan väkisin etsimään luettavia kirjoja joissa olisi oikea väri...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä arastelin ihan samasta syystä, mutta sitten tuijotin muutamaa kirjaa, että nehän muodostavat alun. Siis minun pino syntyi vahingossa. Yritän välttää väkipakkoa.

      Poista
  4. Onpa muhkea sateenkaari. Minäkin ajattelin alkuvuodesta lukea tämän; odotan vieläkin sen punaisen raidan saamista, jotta voisin ilmoittautua mukaan. Näin nimittäin päätin, että siinä vaiheessa menen mukaan, kun saan ensimmäisen raidan. Muun värisiä onkin tullut luetuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin kiinnosti tämä, mutta luovuuteni oli hukassa vuoden alussa. Sitten alku syntyi itsestään. Tässä ehdotuksia sinun punaiseen raitaan: Glattauer Takiainen, Sirba Tabet Tähkäyö (vanha), Oates Sisareni, rakkaani (paksu), Wennström Lapinkylä, Swärd Viimeiseen hengenvetoon, Baram Hyviä ihmisiä, Brook Talo Elben rannalla, Byatt (kaikki, hieman oransseja), Claudel Varjojen raportti, Dosa Hoivakodin kissa Oscar, Morrison rakkaus, Murakami Suuri lammasseikkailu, Pesonen Maatuska. Kirjoittelin nimet ulkoa...

      Poista
  5. Mielenkiintoinen sateenkaari. Enää tässä vaiheessa vuotta en viitsi lähteä mukaan, mutta näiden haaste valintojen lukeminen on aina mielenkiintoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä sain alun ihan sattumalta ja päätin yrittää. Haaste kiinnosti minua alusta lähtien, mutta en saanut siihen otetta.

      Poista
  6. Minä tyydyn nyt vain huikkaamaan, että onpa mielikuvituksellinen ja hauska haaste. Juuri tänään kyllä katselin lainaamieni ja ostamieni kirjojen kansia ihaillen, ovat hyvin kauniita. Mutta sateenkaarta niistä ei saisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tämä on hauska haaste, Huomasin sen toteutuvan syksyn kirjoilla. edellyttäen siis, että selviän niistä. Osa hieman oikukkaampiia.

      Poista
    2. Minäkin kiinnitän huomioni joskus kansiin. Joskus kansi voi olla todella huono. En todellakaan ihaile uuden Sartren Inhon kantta. Ei sitä voi muuttaa noin. Jotenkin hassua, kun on tottunut kirjan asuun, niin muutosvastarinta astuu esiin.

      Poista
  7. Tämä on minulle liian visuaalinen haaste, mutta Pascual Duarten perhe on minunkin lukulistalla. Mahdatkohan ehtiä siihen asti ennen Marraskuun loppua?
    Olen lukenut sen joskus espanjaksi, siinä oli musta kansi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Cela voisi tuottaa saman vaikeuden, vaikka olisi tammikuu. Ei vain ole helppo.Tosin olisi tehtävä blogitekstit jossain välissä. Cela on julkaistu Suomessa Otavan kirjastossa, vanhassa asussa..

      Poista

Ilahduta minua kommentilla!