tiistai 9. helmikuuta 2016

Lukuhaasteet: Kurjen siivellä ja Kansojen juurillaLisäsin itselleni 2 uutta lukuhaastetta

Kurjen siivellä (Itä-Aasia lukuhaaste) blogissa  Pinon päällimmäinenLukuhaasteen säännöt:

1. Kohdealue: Kiina, Japani, Taiwan, Hong Kong, Macao, Mongolia, Pohjois- ja Etelä-Korea. 

2. Kirjailijan ei itse tarvitse olla itäaasialainen, vaan riittää, että tapahtumapaikka tai aihe sijoittuu Itä-Aasiaan tai käsittelee jollakin lailla itäaasialaista kulttuuria joko Itä-Aasiassa tai muualla. 

3. Haaste lähtee käyntiin 1. tammikuuta 2016 ja kestää 30. joulukuuta 2016 saakka.

4. Haasteeseen voi ilmoittautua mukaan tähän postaukseen kommentoimalla. Jos sinulla ei ole omaa blogia, voit kertoa lukemastasi kommenttikentässä tai sähköpostilla. Perinteen mukaisesti ahkerin lukija palkitaan juhlallisesti. 

Aihealue on minulle vieraampi, mutta näillä aloittelen. Kirjaideoita haasteeseen otan mielelläni vastaan.

Xuecun Murong Unohda minut tänä yönä, Chengdu  

Sun-mi Hwang Kana joka tahtoi lentää

 


Kansojen juurilla -lukuhaaste 

 

Löydät haasteen täältä Suketuksen blogista

Kansojen juurilla -lukuhaaste alkaa tästä päivästä ja päättyy YK:n julistamana kansainvälisenä maailman alkuperäiskansojen päivänä 9.8.2016. Mukaan lasketaan kauno- ja tietokirjallisuus, joka luetaan (ja blogataan) tänä aikana. Alkuperäiskansojen tulee liittyä haastekirjallisuuteen jollakin tapaa: joko niin, että kirja kertoo alkuperäiskansasta tai sen jäsenestä tai sen on kirjoittanut johonkin alkuperäiskansaan kuuluva henkilö.

Minimivaatimus haasteen suorittamiseksi on kolme luettua kirjaa. Yhden kirjoista tulee liittyä saamelaisuuteen, mutta muita rajoittavia vaatimuksia ei ole. Tällä kertaa keskitytään tosin olemassa olleisiin tai oleviin kansoihin, eli fiktiiviset alkuperäiskansat eivät kelpaa tähän lukuhaasteeseen.

Lukuhaaste on todella mielenkiintoinen ja olen aika omavarainen luettavien suhteen. Jos jotain harmittelen, niin olen lukenut blogiini Velma Walliksen Kaksi vanhaa naista.
Näitä suunnittelen lukuun:
Velma walliksen Lintutyttö ja mies jotka seurasivat aurinkoa

Bear Heart; Larkin, Molly (toim.): Äitini tuuli. Intiaanitietäjän elämä ja opetukset
Louise Erdrich: Pyöreä talo
Craven, Margaret: Kuulin pöllön kutsuvan
Annika Wennström: Lapinkylä
John G. Neihardt: Musta Hirvi puhuu
Carter, Forrest Pikku puun kasvatus

8 kommenttia:

 1. Onpas tämä Itä-Aasiakin mielenkiintoinen, ehkäpä... Mulle Helmettiin ilmaantuu jo ihan riittävästi näköjään. Tavattoman kaunis kansi tuo - Kana joka tahtoi lentää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tuo on jännä kirja, olen vain selannut pikaisesti. Kanalla on harras toive.

   Poista
  2. Tässä ei kai ole minimiä, mutta 3 tulee näistä aikeistani: Maailmanloppu ja ihmemaa, Kissavieras ja Käännöksiä. Tuo Main mainitsema Päivien kimallus pitää varmaan myös ottaa, ja ties mitä tässä vielä ilmaantuu. Vuosi vasta alussa.

   Poista
  3. Jotain tuntuikin puuttuvan. Sehän oli tietenkin Kissavieras. Tuo Päivien kimallus hämää minua, yritän palauttaa toista vanhaa kirjaa mieleen, mutta en onnistu. Keltaistakin kirjallisuutta on.

   Poista
 2. Tervetuloa mukaan haasteeseen, Ulla! Minä aion lukea tuon Kaksi vanhaa naista, Lintutytön olen lukenut jokunen vuosi sitten. Monipuolisen oloista luettavaa sinulla tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, lukisin, tosi mielelläni sinun postauksen Kahdesta vanhasta naisesta, jos vain huomaan. Minuun se vaikutti tosi voimakkaasti. Tein sen psykan opintoihin liittyvänä, pilkoin tekstin eri suuntiin. Ihana haaste. Minulla on juuri tuohon hyvin kirjoja.

   Poista
 3. Luen itsekin tuohon Kansojen juurilla haasteeseen ja minulla on varsinkin saamelaisuuteen liittyviä postauksia mm. Päivi Alasalmen Joenjoen laulu ja Pajulinnun huuto. Virpi Pöyhösen Doe kertoo intiaaneista.
  Itä-Aasian haasteeseen ehdottaisin Han Suyin Päivien kimallusta kirjoitettu Hong Kongissa, Pekkolan Lohikäärmeen värit ja Jean Kwokin Käännöksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivien kimallus oih, minulla on se hyllyssä. Se pitää lukea. Kwok samoin. Hyeonseo Lee Seitsemän nimen tyttö on myös lukupinossani. Alasalmi on minulle outo nimi.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!