sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kevään dekkarit, trillerit ja kauhut
Valitsin kevään ja kesän lukupinooni jännitystä. Luen niitä vähemmän tänä keväänä kuin aiemmin. Jonkun olen ehtinyt lukea näistä (Knight) ja jokunen odottaa blogitekstiä luettuna (Bradley, Vartia). Parhaillaan luen Rudbergin uusinta. Odotan kovasti Ann Cleevesin Yöperhosia saapuvaksi. Hänestä on tullut suosikkini. Kaikkiin en löytänyt kansikuvaa.


Autere Terttu: Kuolema Eedenissä (Karisto). Ilmestyy tammikuussa.


Bjørk Samuel: Minä matkustan yksin (Otava). Ilmestyy maaliskuussa.


Blædel : Unohdetut tytöt (Karisto). Louise Rick selvittelee rikoksia. Ilmestyy toukokuussa.Bradley Alan: Filminauha kohtalon käsissä (Bazar). Nuori Flavia selvittelee elokuvaryhmän murhatapausta kotikartanossaan. Ilmestyy helmikuussa. Tämä on Bradleyn neljäs kirja, jossa Flavia seikkailee. Viihdyn Flavian seurassa.


Child Lee: Pakon edessä (Karisto). Ilmestyy helmikuussa.

Cleeves Ann: Vera – Yöperhoset (Karisto). Komisario Vera Stanhopen tutkimuksia. Ilmestyy helmikuussa.Ann Cleevesin tyyli viehättää minua. Katson vain vähän televisiota, mutta Shetlandsaarten murhat katsoin. Cleeves ei ole liian raaka.Erlandsson Karin: Ilkityö (S&S). Ilmestyy maaliskuussa. Odotan tältä kirjalta hyvää lukuhetkeä. Erlandsson on vieras nimi minulle.Hiekkapelto Kati: Tumma (Otava). Anna Feketen tutkimuksia pakolaiskriisin tapahtumissa. Ilmestyy maaliskuussa.Hjorth Michael & Rosenfeldt Hans: Hylätyt (Otava). Kriminaalipsykologi Bergmanin tutkimuksia. Ilmestyy toukokuussa.

Jungstedt Mari: Kullan kallis (Otava). Gotlannin tutuissa maisemissa tapahtuva murhamysteeri. Ilmestyy huhtikuussa. Tuntuu kivalle palata taas Gotlantiin, vaikka viihdyinkin Gran Canarian aloituksessa, itselleni tutuissa maisemissa niissäkin. Kullan kalllis on Jungstedtin dekkarisarjan kahdestoista murhamysteeri.  Komisario Anders Knutas palaasairaslomalta arjen työhön. Pidän Jungstedtin dekkareista.

Knight Renée: Kenenkään ei pitänyt tietää (Otava). Psykologinen trilleri. Ilmestyy tammikuussa. Kirjan kansi on hieman liian askeettinen, mutta pidin tarinasta paljonkin. Catherine Ravencroft alkaa lukea yöpöydälleen ilmestynyttä salaperäistä kirjaa, mutta varsin hän tajuaa pian lukevansa omaa tarinaansa.Kubica Mary: Good girl (Harper Crime) 2016. Koukuttava ja tiivistunnelmallinen. Ilmestyy tammikuussaMatthew Lewis G.: Munkki (Savukeidas) 2015. Madridilaisesta kapusiiniluostarista kertova karmiva romaani 1700- ja 1800-lukujen vaihteesta. Kiinnostuin tarinasta ja haluan lukea tämän kirjanMina Denise: Veri suola vesi (Like). Alex Morrow tutkii rikoksia Glasgow'n pikkukaupungissa. Ilmestyy tammikuussa.
Nyholm Tuomas: Omiensa luo (Teos). Ilmestyy huhtikuussa.
Raevaara Tiina: Korppinaiset (Like). Kauhuromanttinen rikostarina. Ilmestyy maaliskuussa.Rogneby Jenny: Leona – Kortit on jaettu (Bazar). Ilmestyy huhtikuussa.


Rudberg Denise: Toinen toista pahempi (Into). Ilmestyy helmikuussa. Luin sarjan aloituksen viime vuonna. Yksi tappava syrjähyppy on erinomainen dekkari. Tarinan keskiössä on 55-vuotias teräväpäinen syyttäjänsihteeri Marianne Jidhoff.Sainio Karita: Me emme elä samassa maailmassa kuin te (Basam Books). Ilmestyy helmikuussa.


Vartia Taavi: Varastettu vaimo (Paasilinna) 2015. Keskiaikaan sijoittuva romaani. Varastettu vaimo on viihdyttävä ja väkivahva kertomus viikinkiyhteisön elämästä, eroottisen latauksen voimasta ja tunteiden myrskystä. Se on Taavi Vartian viides teos.
Wennstam Katarina: Kivisydän (Otava). Ilmestyy helmikuussa. Luin viime vuonna ensimmäisen Wennstamin kirjan Petturin. Ihastuin kirjaan ja haluan lukea lisää.


6 kommenttia:

 1. Minunkin lukulistaltani löytyy ainakin Filminauha kohtalon käsissä ja Korppinaiset. Kiitos mielenkiintoisesta listauksesta, en nimittäin tiennytkään, että Matthew G. Lewisin Munkki on suomennettu. Pakko lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään lista on mielenkiintoinen. Olen Flavian pauloissa. Kun ehtisin saamaan blogitekstinkin. Munkki on lukupinossani.

   Poista
 2. Tämäpä oli mainio listaus dekkarin ystävälle. Kati Hiekkapelto kiinnostaa eniten, olen pitänyt hänen aikaisemmista kirjoistaan ja tämä kuulostaa ajankohtaiselta. Muistakin löytyy hyviä vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkapelto on minun uusimpia löytöjä. Kiinnostava kevät.

   Poista
 3. Hieno lista Ulla :) Jo luettuen lisäksi olen varannut kirjastosta tuon Bradleyn ja Hiekkapellon kirjat. Lisäksi luen Kristina Ohlssonin ja Mons Kallentoftin kirjat ja tietysti ne joita ilman en voi olla eli Karin Slaughterin ja Patricia Cornwallin trillerit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hylkäsin Ohlssonin, kun olen ymmärtänyt, että se ei jatka Fredrikaa. Otin tilalle Wennstamin. Wennstam teki todella vaikutuksen minuun vimme vuonna.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!