maanantai 26. tammikuuta 2015

Ullan ehdokkaat Blogistaniaan

Blogistanian Finlandia 2014 on kilpailu, jossa nostetaan esiin bloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Kilpailu koskee vuonna 2014 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia.  
 
Blogistanian Kategoriat ovat nämä ja näistä
 linkeistä pääset kuhunkin emäntäblogiin, joihin kootaan myös tulokset.

Blogistanian Finlandia

Blogistanian Globalia
Blogistanian Kuopus
Blogistanian Tieto

Bloggaajat julkaisevat antamansa äänet blogeissaan maanantaina 26.1.2015 klo 10. Tulokset
 
julkaistaan emäntäblogeissa tiistaina 27.1.2015 klo 10.
1. Anni Kytömäki: Kultarinta (Gummerus 2014): 3 pistettä
2. Katja Kaukonen: Kohina (WSOY 2014): 2 pistettä
3. Paula Havaste: Tuulen vihat (Gummerus 2014): 1 pistettä

 
 
1. Kate Atkinson: Elämä elämältä (Schilds & Söderströms 2014): 3 pistettä
2. Ljudmila Ulitskaja: Vihreän teltan alla (Siltala 2014): 2 pistettä
3. Michéle Lesbre: Punainen sohva (LURRA Editions 2014): 1 pistettä

 

 

 
1. Jenna Kostet: Lautturi (Robustos 2014): 3 pistettä
2. Anne Leinonen: Ilottomien ihmisten kylä (WSOY 2014): 2 pistettä
3. Maria Turtschaninoff: Maresi  - Punaisen luostarin kronikoita (Tammi 2014): 1 pistettä
 
 
 
1. Marita Söderström, Sanna Kupila & Jenna Kostet: Kukkien lumoa (Turun Museokeskus 2014): 3 pistettä
2. Risto Pulkkinen: Suomalainen kansanusko – Samaaneista saunatonttuihin (Gaudeamus 2014): 2 pistettä

3, John Bradshaw: Kissan mieli - ymmärrä lemmikkisi käytöstä (Docendo 2014): 1 pistettä

Tämä oli minulle hankalin kategoria, sillä en ehtinyt blogata näitä lukemiani tietokirjoja. Mukaan olisi pitänyt voida valita Ympäristömytologia, Naisia Venäjän kulttuurihistoriassa, Temppelin hämärästä matsurin vilinään tai Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla. Kaikki ykköstilan arvoisia. Mietin eilen, jos olisin yhden ehtinyt kirjoittaa, mutta tutkimussuunnitelman teko ei antanut periksi. Tämä oli myös vaikein kategoria, koska suhtaudun siihen kriittisimmin. Omat suosikkini tiedossa eivät ole kovin populaarisia tai suuren yleisön suosikkeja.
 
JK. Täältä näet Blogistanian tulokset. Tulos on hyvin mielenkiintoinen, koska pisteyttäjät ovat kirjallisuuden harrastajia. Teokset on luettu koko lukuvuoden aikana. Itselläni on lukematta tuo kolmanneksi sijoittunut, vaikka ostin sen ennen joulua. Neljäntienristeys risteys teki minuun suuren vaikutuksen.
Yli kymmenen ääntä keräsivät seuraavat kirjat:
Anni Kytömäki: Kultarinta (53)
Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys (37)
Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia (21)
Jussi Valtonen: He eivät tiedä mitä tekevät (15)

8 kommenttia:

 1. Kiva, että sinäkin äänestit Ultskajaa. Tuntuu olevan suosittu täällä Porvoon suunnalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Ulitskaja on tärkeä. Odotan hänen uusinta teosta.
   Kyllä tuo lista nolotti tiedon suhteen. Ei niitä voi asettaa edes järjestykseen. Se on niin kunkin intressistä kiinni, mitä arvottaa. En ehtinyt edes blogata kaikkia. Päädyin sitten rankkaamaan ykköseksi kasvien kulttuurihistorian. Luin sääntöjä ja yritin ymmärtää.

   Poista
 2. Oi ihanaa, sinultakin täydet Lautturille. ♥ Elämä elämältä sai minulta kaksi pistettä, ja se vaikuttaa pärjäävän aika hyvin. Odotan jännityksellä huomisia tuloksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä nähdä tulokset. Minä ihastuin Lautturiin. Ihanaa, että sinäkin annoit täydet. Elämä elämältä oli aika selvä, että minun pitää antaa täydet. Olisin ihan hyvin voinut rankata Hulluruoholan ja Kohtalon kirjan mukaan. Pidin kummastakin tosi paljon

   Poista
 3. Listallasi on kirjoja, jotka aion vielä jonakin päivänä lukea: Kultarinta odottelee hyllyssä ja myös Elämä elämältä ja Vihreän teltan alla tahtonevat tulla luetuiksi, ehkäpä Kohinakin... Etenen itse lukemistoissani niin hidastellen, ettei minusta taitaisi olla uutuuksista äänestämään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sinun tarvitse olla huolissasi uutuuksien äänestämisestä. Laitat vain lukemasi järjestykseen. Ehkä sinua huojentaa kertomani: luin Kultarinnan heti sen ilmestyessä. Pyysin sen kustantajalta. Olen hankala tapaus, joka saa vatsan väänteitä luontokuvauksista... Tunsin lukiessa, että tässä on mahtava kirja. Samoin kävi Kohinan kanssa. Luin niiden jälkeen paljon, mutta ei se vaikuttanut noiden sijoitukseen. Luin Punaisen sohvan viime vuoden alussa ja sijoitin kirjan kärkeen ja ei se sieltä tipahtanut. Eikö olekin lohduttavaa?
   JA vielä yksi peruste. Olen lukenut yhden kirjan tänä vuonna, siis tänä vuonna ilmestyneen kaunon. Ja olen täysin vakuuttunut, että kirja on minun parhaissa tämän vuoden kirjoissa. Handke ja Woolf kisaavat sen kanssa ja varmaan myös Atkinson. Mutta tuo kirja tulee olemaan viiden ellei kolmen parhaan joukossa.
   Vain Lautturin luin nyt tammikuussa ja se kiilasi kaikkien ohi Kuopuksissa. Tiedon osuus oli arpapeliä. En minä voi niitä arvottaa. Onneksi muut osaavat.
   Eli voit rauhassa laittaa lukemasi järjestykseen.
   Ja toivon ihania hetkiä Kultarinnan kanssa, sehän on.....siis mikä Kultarinta on... sinulle siinä arvoitus. Tule kertomaan, kun olet lukenut ja selvittänyt tuon.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Mai. Ei kovin omaperäisiä valintoja.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!