perjantai 29. toukokuuta 2015

Kesäpesä – Avaa ovi kauniiseen kesään!


 
 
 
 
Ilona Pietiläinen Kesäpesä – Avaa ovi kauniiseen kesään!

Suomalainen unelma voisi olla järven rannalla siintävä lomaparatiisi. Paratiisi voi yhtä hyvin olla myös oma pihamökki, kesäkeittiö tai puutarha. Usein sen rakentaminen ei käy hetkessä eikä missään nimessä ilman hikipisaroita. Nehän ovat juuri se juttu, ilman niitä ei mikään tuntuisi niin rakkaalle. … Varokaa siis juuri te nokkoset, voikukat ja juolavehnät.

Kesäpesä sisältää 55 teemaa, joista osa käsittelee erilaisia rakennelmia ja koristeita, kuten kuistin pökkelöpöytä, suolakurkkupurkkilyhty tai rakennetaan minikasvihuone, tehdään kransseja tai kukka-asetelmia. Osa teemoista käsittelee ihan kasveja, kuten helmihyasinttia tai jalohortensiaa. Aika moni teemoista käsittelee kesäruokia, sokerisia kukkia, syreenisokeria, grilliherkkuja, mustikkaherkkua ja raparperihilloketta, pannacottaa eikä kesää ole ilman mansikkakakkua. Juhlitaan, ollaan arjessa, laiturilla, vietetään kesäpäivää tai ei-tehdä mitään päivää. Käydään kotivierailulla muiden luona, vietetään juhannusta jne. Ja nautitaan rennosta lifestylestä maalaisromantiikasta, pastelleista väreistä, kerätään kukkakimppuja pöytien koristeeksi, muokataan lyhtyjä.

 
Olisi ihana ajatella puuhastelevansa pienessä puutarhassa kukallisissa käsineissä ja hörsyhamosissa. Tänään seison vaaleanpunaisissa kumppareissani – tai oikeastaan mullasta likaantuneissa ja reissussa rähjääntyneissä saappaissani. Kauniista kynsistä voi vain haaveilla. … Ensi keväänä olen taas aivan villinä. Se hymyilyttää jo valmiiksi – ollaan siis onnellisia tällaisina villeinä puutarhahulluina.


 

 
En ollut tyytyväinen puutarhakirjojen antiin tänä keväänä, joten etsin vaihetotoehtoja ja ihastuin Docendon kirjoihin. Edellytän hyviltä kirjoilta paljon, erityisesti vahvaa, ammatillista osaamista, joka edellyttää tiettyjä asioita. Ilona Pietiläisen Kevätihmisen puutarhakirja on upea ja saman osaamisen löysin myös näistä. Nämä ovat katselukirjoja, mutta nämä ovat ylellisen kauniita omistaa ja antaa lahjaksi. Minulla on kyky heittäytyä vapaalle ja unohtaa tiedollisuus eli nautin vaihtoehdoista. Tunsin myös suurta intohimoa Katariina Vuoren kirjoittamaan kirjaan Nokkonen (Atena).  Minua ilahdutti myös Metsäkustannuksen suomentama Rune Kalf-Hansenin ja Lisen Sundgrenin Villikeittiö.   Minut olisi voinut saada tyytyväiseksi tuottamalla Lundens skugganin suomeksi, suomalaissyntyisen Hannu Sarenströmin kirjan, sillä niin paljon turkaisen turhaakin meille käännetään.
 
 

Ilona Pietiläinen Kesäpesä – Avaa ovi kauniiseen kesään!
Docendo, Kustantajalta. Kiitoksin.


Tämän kirjan saa hankittua esimerkiksi kustantajan verkkokaupasta.

4 kommenttia:

 1. Tuollaiset kuvateokset ovat hykerryttävän viehkoja. Mielenkiintoinen tuo kustantajan oma verkkokauppa. Ei ollenkaan paha hinta Kesäpesä-kirjalla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän näistä, Joskus on vain kiva ihailla kuvia.

   Laitoin tuon kustantajan verkkokaupan, toki sitä on muuallakin, mutta nuo hinnat ovat miellyttäviä.

   Poista
 2. Onpas ihanan oloinen kirja! Tuollaista voisi kuvitella selaavansa "aivot narikkaan"-päivänä, kun ei jaksa syventyä mihinkään romaaniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on vain niin kiva nauttia kuvista ja kuvien tunnelmista. Etenkin kun istuu pihalla ja on vain.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!