tiistai 8. marraskuuta 2016

Etsitkö isälle kirjaa?Isälle kirjalahja
Etsitkö isälle kirjaa? Kirjakauppojen TOP kympit myyvät suosikkeja. Niiden sisältöä en tunne, joten ohitan ne.  Dicker taitaa olla joillakin  listoilla. Ja Finlandia ehdokkaat inspiroivat myös ostajia. Tähän listaan kirjoja, joita ei edellisiltä listoilta löydy. Nämä ovat tänä vuonna ilmestyneitä yhtä lukuun ottamatta.
Valitettavasti en saa kaikkia yhteiskuvaan, koska olen lainannut Dylanin ja liian uteliaan ihmisen takia en paljasta Potteria olemassaoloa. Vaikeaa tämä bloggaaminen, kun on salaisuuksia. Ai niin netissä Potter luokitellaaan nuorten fantasiaksi. Kiitos luokittelusta, mutta minä en pidä siitä. Gestapon ostin äskettäin ja olen ehtinyt vain silmäilemään.


Kotimaiset kirjat
Sami Hilvo Pyhä peto

Haluatko vapauteen? Älä kerro kuka olet tai ainakaan, ketä rakastat.
Varsova, 2011. Palaan kaupunkiin 88-vuotiaana. Minut tunnetaan nimellä Mojsze Warszawski. Otin hädissäni tuon nimen, kun keskitysleirit vapautettiin. Jos olisin kertonut totuuden itsestäni, olisi minut vangittu uudestaan. Olen menestynyt arkkitehti, mutta pilvenpiirtäjät eivät majakan tavoin koskaan ohjanneetkaan oikeaa Mojszea luokseni. Nuoruuden kaupungistakin on jäljellä vain nimi, kaupunkia halkova joki ja sen entisten asukkaiden haamut, jotka jatkavat elämäänsä kuin sotaa ja tuhoa ei olisi ollutkaan. Mies on asianajaja, arvostettu kuusikymppinen ammattimies. Vaimo on kaunis ja nuori, ja avioliitto kuin orkidea: se vaatii enenevästi lämpöä, kosteutta, keskustelua, keskustelua

Mutta Pablo on kuollut, lehdessä on kuolinilmoitus. Voiko se olla totta: vanha ystävä Pablo on poissa. Ystävä? Ainakin paras kaveri nuoruuden ajoilta. Jollei paras, kaveri kumminkin. Pahoja juttuja on takana, se tiedetään. Tunnit ja päivät sulavat käsiin, aika kulkee radallaan, on opeteltava imperfekti suhteessa Pabloon. Pablon kuolema suistaa skeptisen, tarkkanäköisen asianajajan tasapainosta. Hänen otteensa on lipsumassa ja arvostelukykynsä hämärtymässä. Ja kun toimistoon saapuu perunkirjoitusta ja pesänjakoa varten nuori mies, jonka isävainaja on Pablo, tilinteon aika on käsillä.


Käännöskirjat

Klas Östergren Twist

Mistä kertomus alkaa?
Alkaako se sinä kesäisenä aurinkoisena iltapäivänä kalaretkellä saaristossa, kun tyttö ja poika rakastuvat ja Twist and Shout soi? Vai 80-luvulla, kun sama pari tapaa jalavien alla Tukholmassa ja rakastuu uudestaan? Vai vasta uudella vuosituhannella, kun kuolema on parin jo erottanut? Ensimmäisen ujon suudelman ja murheellisen muistotilaisuuden väliin jännittyy lähes viidenkymmenen vuoden historia. Kokonainen elämä, kiitävä hetki.
Östergrenin kirja on vuoden parhaimpia, kun listaan blogini parhaat. Itse asiassa tuo jälkimmäinen kisaa Twistin kanssa paremmuudesta. Julkaisen blogini parhaat marraskuun aikana.Tämä kirja ilmestyi jo keväällä, mutta on merkittävä teos.

Ajankohtainen romaani Tšernobylistä 30 vuotta ydinonnettomuuden jälkeen. Eletään vuotta 1986. Neljän ihmisen tiet risteävät Neuvostoliiton viimeisten vuosien myllerryksessä ja ukrainalaisen ydinvoimalan tuhoutuessa. Eräänä aamuna ukrainalaispoika huomaa lehmien korvien vuotavan verta. Samaan aikaan Moskovassa 9-vuotias pianistilupaus soittaa läksyjään varoen häiritsemästä naapureitaan. Hänen tätinsä työskentelee autotehtaassa kätkien poliittisen menneisyytensä ja epäonnistuneen avioliittonsa. Hänen entinen lääkärimiehensä lähetetään Tšernobyliin auttamaan siellä sattuneen onnettomuuden uhreja. Kukaan ei tiedä, mistä on kyse. Darragh McKeonin esikoisromaani kertoo puistattavan kauniisti Neuvostoliiton hajoamisesta ja erään aikakauden lopusta. Ihmiset eri puolilla suurta maata koettavat vähätellä tapahtunutta ja kääntää selkänsä onnettomuuden uhreille - vaikka heistä kukin on uhri omalla tavallaan.Kertomus ystävyydestä, rakkaudesta ja paratiisiin luikertavasta käärmeestä. Dickerin varmaotteinen nuoruudenkuvaus viihdyttää jokaista lukijaa.
Esikoisromaanillaan Totuus Harry Quebertin tapauksesta maailmanmenestykseen noussut Joël Dicker palaa uudessa kirjassaan kirjailija Marcus Goldmanin nuoruuteen. Poikaiässä Marcus ihailee suuresti rikkaita serkkujaan, Baltimoren sukuhaaran Goldmaneja. Baltimoressa ja perheen kesäasunnolla vietetyt ajat kangastelevat kultaisina hänen mielessään. Mutta kaikki ei ollut kultaa mikä kiiltää, ja nyt Marcus palaa nuoruuteensa ja kysyy: mitä todella tapahtui? Mikä johti draamaan, joka tuhosi kaiken? 

Fantasia

J.K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany  Harry Potter ja kirottu lapsi 


Kahdeksas tarina. Yhdeksäntoista vuotta myöhemmin.Harry Potter ja kirottu lapsi on J.K. Rowlingin, John Tiffanyn ja Jack Thornen luoma uusi tarina, jonka on näytelmäksi kirjoittanut Jack Thorne. Se on kahdeksas Harry Potter -tarina ja virallisesti ensimmäinen, josta on tehty näytelmäversio. Näytelmän ensi-ilta on Lontoon West Endissä 30.7.2016.Harry Potterilla ei ole koskaan ollut helppoa, ja vaikeuksia riittää nytkin kun hän on taikaministeriön ylityöllistetty virkamies, aviomies ja kolmen kouluikäisen lapsen isä.Samaan aikaan kun Harry kamppailee esiin pyrkivän menneisyytensä kanssa, hänen nuorin poikansa Albus joutuu ottamaan vastuksekseen suvun henkisen perinnön taakan. Menneisyyden ja nykyisyyden sulautuessa pahaenteisesti yhteen sekä isä että poika oppivat ikävän totuuden: toisinaan pimeys nousee odottamattomista paikoista.Kirjaa on saatavana vain rajoitetun ajan, joten varmista että saat omasi, tilaa kirja ajoissa... 


Rikosromaanit

Stefan Tegenfalk Pianonvirittäjä


Kuusitoistavuotias tyttö löytyy kuolleena järven rannalta Tukholman lähiössä Brommassa. Brutaalin murhan tekijä on taitavasti peittänyt jälkensä – paitsi yhden, sen jonka haluaa poliisin löytävän.
Jonna de Bruggen ja Walter Gröhnin rikostutkintaryhmän on etsittävä tappaja ja selvitettävä yhä tarkemmin maailmaa jossa tyttö eli. Paljastuu koulukiusaamisen häikäilemätön verkko, josta nuori lahjakas pianisti Linnea ei ole löytänyt ulospääsyä. Kunnes kotiovelle on ilmaantunut pianonvirittäjä – ja ensimmäistä kertaa joku joka näyttää kuuntelevan Linneaa.

Gard Sveen Pimeän sylissä


Kun oslolaisesta asunnosta löytyy nuori prostituoitu henkihieverissä, rikostutkija Tommy Bergmann muistaa poliisiuransa alkuaikojen ahdistavimman näyn, nuoren Kristiane Thorstensenin karmeasti runnellun ruumiin. Kristiane oli joutunut Norjan rikoshistorian tunnetuimman sarjamurhaajan, opettaja Anders Raskin, uhriksi. Rask on kuitenkin istunut 90-luvulta asti psykiatrisessa vankisairaalassa. Myös Kristianen äiti ahdistuu nuoren prostituoidun murhasta. Hänen on kuitenkin varjeltava omia salaisuuksiaan eikä hän ei voi kertoa totuutta kohtalokkaasta yöstä, jolloin oma tytär katosi. Pimeän sylissä on kihelmöivän jännittävä Tommy Bergmann -rikosromaani, joka ei päästä lukijaansa vähällä. Se vie syvälle rikollisen mielen sokkeloihin, hulluuden äärelle.

Christian Rönnbacka Kaikki mikä kiiltää


Dekkaristikomeetta Christian Rönnbackan päähenkilö komisario Hautalehto jatkaa nyt huumerikoksien ja timanttien parissa. Komisario Hautalehto ihmettelee, kuinka porvoolaisilla tyhjätaskuilla on yht'äkkiä varaa elää huumehöyryistä jetset-elämää.


Marco Vichi Komisario BordelliMarco Vichin dekkarisarjassa tinkimättömän oikeudentuntoinen Bordelli seikkailee nostalgiaa ja kulttuurihistoriaa henkivässä 60-luvun Firenzessä.

Sarjan ensimmäisessä suomeksi ilmestyvässä kirjassa komisario Bordelli viettää kesää loma-ajaksi tyhjenneessä kaupungissa. Viranhoito on pitkästyttävää, kunnes hän saa keskellä yötä puhelun. Saman tien hän päätyy ratkomaan vanhassa barokkihuvilassa sattunutta murhaa. Omaa moraaliaan tiukasti noudattavaa ja ystäväpiiriltään omaperäistä Bordellia on verrattu hahmona mm. komisario Maigretiin. Sarjan toinen osa Komisario Bordellin likaisin tapaus ilmestyy vuonna 2017.
 

Antti Tuomainen Mies joka kuoli

 Hauska ja jännittävä tarina rakkaudesta, petoksesta, kuolemasta ja tietenkin sienistä. 
Jaakko Kaunismaa on 37-vuotias menestyvä sieniyrittäjä, joka saa lääkärikäynnillään yllättäviä ja järkyttäviäkin uutisia: hän on kuolemassa. Jatkotutkimuksissa selviää, että hän on pitkällisen myrkkyaltistumisen uhri – toisin sanoen joku on hitaasti, mutta varmasti murhaamassa häntä.

Itselleni tämä Antti Tuomaisen kirja oli vuoden kovin yllättäjä.Yhdellä kirjalla suosikikseni.


Nobel
Lokakuussa kirjallisuuden Nobel-palkinnon sai Bob Dylan. Joten mainitaan kaksi kirjaa.

Bob Dylan Muistelmat
Omaelämäkerta on hieman vanhempi, vuodelta 2006.
Kirjan kuva on huono, nappasin netistä. Annoin omani lainaan, joten en saa kuvattua

Kun Bob Dylan saapui peukalokyydillä New Yorkiin keskitalvella vuonna 1961, hän ei ollut vielä varma taiteilijanimestään saati raapustanut paperille ensimmäistäkään kuolemattomista lauluistaan. Greenwich Villagen hämyiset baarit tarjoilivat aluksi vain satunnaisia säestyskeikkoja, mutta nuorella Dylanilla oli jo kristallinkirkas visio tulevaisuudestaan: hän halusi tavata folklaulaja Woody Guthrien ja jatkaa lauluntekijöiden perinnettä. Kylmän sodan uhka leijui ilmassa. Leppoisten poplaulujen aika olisi pian auttamatta ohi. Dylan halusi laulaa sanomalehtien uutisotsikoista ja niihin liittyvistä ihmiskohtaloista. 


Bob Dylan Sanat 1961-2012 


Ilmestynee nyt netin mukaan marraskuussa.
Bob Dylanin Nobel-palkinnon arvoiset sanoitukset löytyvät vain tästä kauniista keräilyteoksesta sellaisina kuin hän on ne itse tarkoittanut. Mukana Hectorin suomenkielinen esipuhe.
Nobel-komitean mukaan Bob Dylan "loi uutta runollista ilmaisua suureen amerikkalaiseen lauluperinteeseen". Nykyajan klassikot, kuten "Like A Rolling Stone", "The Times They Are a-Changin'" ja "All Along The Watchtower", ovat jättäneet lähtemättömän jäljen monen kuuntelijasukupolven sieluun. Populaarimusiikin historia voidaankin jakaa aikaan ennen ja jälkeen Bob Dylanin.
Tietokirja
Frank McDonough  Gestapo 


Natsi-Saksan salaisen poliisin historia
Ylistetty tietokirja purkaa myyttejä Gestaposta
Aina ja kaikkialle näkevä julma tarkkailija – näin natsi-Saksan salainen poliisi usein kuvataan. Mutta onko se koko totuus?
Vuonna 1933 perustetun Geheime Staatspolizein tehtävä oli etsiä ”kansan vihollisia”. Sen palveluksessa toimi 16 000 ihmistä, joten salainen poliisi ei mitenkään pystynyt valvomaan koko Saksaa, vaan Gestapo toimi pitkälti ilmiantajien varassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi ollut heikko tai tehoton osa natsien terrorikoneistoa. Päinvastoin, Gestapo iski armottomasti poliittisiin ja rodullisiin ryhmiin. Juutalaisten lisäksi muun muassa kommunistit, homoseksuaalit ja roomalaiskatoliset olivat Gestapon kohteena.

8 kommenttia:

 1. Niin isänpäiväksi kuin joululahjaksi upea kattaus, kiitos! Tuo helpotti suunnattomasti seuraavaa kirjakauppareissua :D :D kiitos!

  VastaaPoista
 2. Saisio on varauksessa, taidan lisätä Rönnbackan ja Hilvon myös... Täällä hukutaan lumeen!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rönnbacka tapahtuu osin Sonbyn maisemissa, josta Siniunikon viikonlopun kuvat.

   Meillä on enemmän. Lehdessä sanottiin, että meillä on eniten. Toimittajat ovat viisaita, joten eivät voi erehtyä. Hermoni kärähtävät tuohon valkoiseen mönjään.

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä, monta varteenotettavaa lahjaideaa joululahjaksikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjavuosi on ollut monipuolinen, helppo kasata parhaita.

   Poista
 4. Minulle Pyhä peto oli ihan omaa luokkaansa<3

  Seuraavana tästä tulevatkin sitten Pianonvirittäjä ja Mies joka kuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisinpa Hilvon tehtyä blogiini. Bernhard oli työläs kirjoitettava.

   Olin ohittanut täysin Tegenfalkin, Nesserin ja Vargasin. Löysin Nesserin Carmine streetin myötä. Myös Gard Sveen on yhtä huimaa tasoa, toinen kirja tulossa.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!