Kirjan johdannossa esitellään juustokakkutyypit, joita on kolme: uunissa
paistettavat, liivatteella hyydytettävät tai jääkaapissa hyydytettävät.
Perinteisessä juustokakussa on murennetuista kekseistä ja voisulasta tehty
murupohja, mutta sen voi korvata paahdetuilla pähkinöillä tai manteleilla tai
paistetulla kakkupohjalla. Juustokakkujen aineksina käytetään yleensä tuorejuustoa,
mascarponejuustoa, ricottaa, rahkaa, kananmunia, liivatetta ja sokeria. Lisäksi
on muutama sana vähärasvaisista juustokakuista, uunissa paistetuista
juustokakuista ja mahdollisista ongelmista juustokakkujen leivonnassa.
Juustokakut on jaettu kuuteen kappaleeseen. Klassikoissa esitellään kymmenen perinteistä klassikkoa, muun
muassa vaniljajuustokakku, sitruunainen mustikkajuustokakku ja
persikkamelbaajuustokakku. Hedelmä- ja
marjajuustokakuissa on mukana yksitoista vaihtoehtoa: minikokoiset
mustikkajuustokakut, charlotte-juustokakku jne. Karkeilla höystettyjen juustokakkujen saattaisi kuvitella olla
nuoremman väen mieleen, miltä kuulostaa Daim-juustokakku tai
piparminttusuklaajuustokakku? Gourmet-herkutteluun
sopivia ovat vaikkapa suklaa-chilijuustokakut, crème brûlée-juustokakut tai
tätä haluan kokeilla seuraavaksi: ruusuinen kardemummajuustokakku. Kutsuille esitetään sopiviksi:
uunijäätelöjuustokakkuja, marjasuhdaejuustokakkuja tai
päärynä-praliinijuustokakkuja. Juustokakkuja
maailmalta ovat esimerkiksi amerikkalainen kurpitsajuustokakku,
kerikkalainen baklavajuustokakku tai japanilainen kirsikankukkajuustokakku. Lisäksi
kirjassa on hakemisto.
Hannah Miles Juustokakut
– 60 suussasulavaa leivonnaista
Gummerus 2014.
Arvostelukappale.
Hyvältä näyttää! Eivät kyllä näytä noviisin tekeleiltä :)
VastaaPoistaKiitos. Olen kyllä ihan rehellinen, mutta en ole lahjakas keittiössä. Ehkä kuvaan paremmin ;)
VastaaPoistaTai sitten se oli aloittelijan tuuria! ;)
PoistaKyllä. Sitä mä tarviin mun yrityksissä.
Poista