perjantai 26. elokuuta 2016

Lise Finckenhagen Letut ja pannukakutLise Finckenhagen Letut ja pannukakut
Alkuperäisteos Pannekaker 2015
Suomentaja Jenna Pahlman
WSOY 2016. Kustantajalta kiitoksin.

Ihastuin tähän kirjaan jo kustantajan esittelyssä. Tiesin, että tämän minä haluan lukea ja omaksua. Olen kokeillut innoissani jo monia kirjan ohjeita. Vietämme  usein viikolla lettuillan.

Lettujen kirjo on todella moninainen. Letut, räiskäleet, plätyt ja pannukakut - rakkaalla herkulla on monta nimeä. Teoksen sisäkansissa on perusohjeet. Ohjeet jakautuvat makeisiin ja suolaisiin  lettuihin ja pannukakkuihin.
Kirjan idea on monipuolisuus. Ruokaisiin lettuihin käytetään punajuurta, kurpitsaa, spelttiä, kvinoaa ja chiliä ja makeita lettuja saadaan käyttäen omenia, kauden marjoja ja hedelmiä. Me itse suosimme mustikoita ja villivadelmia tällä hetkellä. Viljelemme itse karhunvadelmaa ja saskatooneja. Ja suolaisiin lettuihin sopivat kantarellit, isohapero ja herkkutatit.


Terveelliset kaura-banaanipannukakut tuovat energiaa arkeen ja kirjan unohtumattomat kastikkeet ja täytteet kruunaavat herkkuhetket. Kirjassa on  ohjeita myös gluteenittomiin, maidottomiin ja munattomiin pannukakkuihin. Tekijä kehottaa muokkaamaan ohjeita oman mukaisiksi eli vähentämään sokeria, lisäämään pähkinöitä ja korvaamaan maidon. Sokerit ja jauhot voi vaihtaa myös mieluisiin, tummaan sokeriin ja parempiin jauhoihin. Nyt sadonkorjuun keskellä tämä on ihana kirja.

Ihastuin heti joihinkin ohjeisiin, joita oli heti pakko testailla. Raejuusto-mustikka pannukakut ovat ihania.  Myös lettuja paistettujen omenien, rusinoiden ja pistaasipähkinöiden kera on täydellinen ohje.


Viikonloppuna nautimme mascarponetäytteisistä pistaasipähkinäkääröistä. Kaura-banaanipannukakkuja kokeilen tänään.  Joitakin itäisiä ohjeita jäin kaipaamaan, mutta norjalainen alkuteos soveltuu meidän oloihin erinomaisesti.


Kokeilin seuraavia ohjeita onnistuneesti. Seuraavat kuvat ovat omiani ja toivon niiden välittävän lettujen herkullisuutta.

                                                     Mascarponetäytteisiä pistaasipähkinäkääröjä.

Mascarponetäytteisiä pistaasipähkinäkääröjä.


 Lettuja paistettujen omenien, rusinoiden ja pistaasipähkinöiden kera
6 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä annoksia olet loihtinut! Minulla on sama kirja, josta myös tulossa blogiini esittely. Nyt viikonloppuna ajattelin testata kirjan ohjeella cannelloneja pinaatti-ricottatäytteellä, amerikkalaiset pannarit herkuteltiin yksi ilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi. Minä ihastuin tähän kirjaan heti, soveltuu meidän oloihin. En kokkaile paljon, mutta kaikki tällainen kiinnostaa minua. Ihania makuja teidän viikonloppuun! Jotain mekin tehdään tästä kirjasta.

   Poista
 2. Tämä on aivan loistava kirjavinkki, kiitos Ulla! Mekin teemme paljon lettuja, ja lastemme herkkua ovat täytetyt ohukaiset. Meillä se täyte tuppaan vaan aina olemaan sitä samaa jauheliha-riisi-valkosipulilevitesekoitusta. Siksi tämä kirja antaisi meille varmasti paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että tämä kiinnostaa, sillä ihastuin tähän kirjaan. Letut ovat niin monipuolisia ja helppoja. Tuttu tuo teidänkin täyte. Nämä meidän kokeilut ovat olleet todella maistuvia. Herkkutatit ilmaantuivat tänään, joten niistäkin saa täytettä.

   Poista
 3. Letut ja pannarit ovat aina pop, niihin ei voi kyllästyä :). Ihanan oloinen kirja, tämän voisin hankkia itselleni ja yllättää mieheni tuunatuilla letuilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat oivia kiireiseen arki-iltaan ja erilaisia eri täytteillä. Tämä on ihana kirja.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!