lauantai 6. joulukuuta 2014

Vuoden 2015 lukuteematVUODEN 2015 LUKUHAASTEET

Olen vähitellen suunnannut ajatuksiani ensi vuoteen. Eli tarjoilen tässä haparoivia suunnitelmiani. Joulun seutuna en ehdi netin ääreen.
UUTUUDET

Poimin ensi vuoden uutuudet tänne. Näitä aion lukea.

En tunne listassa mitään järisyttävän ihanaa, mutta monia odotan innostuneesti. Margaret Atwoodilta tulee uusi kirja ystäväni kertoman mukaan. Sen tietenkin hankin. 


KIRJALLINEN RETKI POHJOISMAISSA

Otan osaa Annamin haasteeseen Kirjallinen retki Pohjoismaissa. Tämä sopii hyvin suunnitelmiini. Luen kuitenkin enemmän sattumien kautta tähän retkeen.
http://annaminunlukeaenemman.blogspot.fi/2014/12/kirjallinen-retki-pohjoismaissa-haaste.html

Islanti

Minua harmittaa, että ehdin lukea Kristín Steinsdóttirin kirjan Omaa tietä. Jos ihastuit Muriel Barberyn Siilin eleganssiin, niin tämä saattaa ihastuttaa. Islanti ei herätä minussa oikein tunteita mihinkään suuntaan. Ainakaan en tunne erityistä ihastusta. Ehdottomasti etsin islantilaista nykykirjallisuutta.Norja

Norja tuntuu mielenkiintoiselle ja kiinnostavalle.

Per Petterson En suostu


Ruotsi

Uskon tämän täyttyvän itsestään. Jos en keksi mitään, niin luen Willy Kyrklundin Solangen uudelleen. Dekkareita lienee tarjolla yllin kyllin. Ruotsin osalta olen hieman vaikeuttanut haastetta omalta osaltani eli aion lukea tähän kaksi kirjaa ja kumpikaan ei saa olla dekkari. Dekkarit hyväksyn vain täydentävinä.

Torgny Lindgren Akvaviitti

Bo Harald Giert Kalliopohja

Majgull Axelssonin hieno Huhtikuun noita


Tanska

Tanska on ihanteellinen vaihtoehto. Blixenin Talvisia tarinoita sopii niin Annamin kuin omaani Talven lukuhaasteeseen.Karen Blixen Talvisia tarinoita


ESPANJA JA PORTUGALI

Tein kuluneen vuoden aikana matkaa kotimaiseen nykykirjallisuuteen. Ensi vuonna olen asettanut tavoitteekseni, että tutustun espanjalaisiin ja portugalilaisiin kirjailijoihin ja kirjallisuuteen. Hyväksymiselle riittää kirjan tapahtumapaikan sijoittuminen noihin maisemiin. Esimerkiksi Pascal Mercierin kirja Yöjuna Lissaboniin olisi täyttänyt haasteen vaatimukset. Tämän kuitenkin ehdin lukea jo tänä vuonna. Sen sijaan pelkkä kieli ei riitä, koska sen avulla voisin joutua kauaksikin maantieteellisesti.

·Carlos Ruiz Zafón suomennettu tuotanto
Antonio Munoz Molina Öinen ratsumies
 José de Sousa Saramago Elefantin matkaTALVEN LUKUHAASTE

Oma haasteeni rakentuu vähitellen. Olen lukenut jo kaksi kirjaa joulusta ja yhden talven.
Lähde sinäkin haasteeseeni mukaan.

http://ullankirjat.blogspot.fi/2014/10/talven-lukuhaaste-15102014-2822015.html
SYKSY
Johan Bargum Syyspurjehdus

JOULU

 Oscar Hijuelos Vanhan herran joulu

TALVI

 Joel Haahtela Tähtikirkas, lumivalkeaMINKÄ KIRJAN?

Esitin täällä tämän kysymyksen. Täältä toteutan saamiani lukuvinkkejä. Voit kirjata tässä tai täällä lukuvinkin, kirjasta jonka haluaisit jakaa kanssani. Kirjan, josta pidit, johon ihastuit.

VENÄJÄ TEEMAMAANA

Venäjä on Kirjamessujen teemamaa vuonna 2015. Tältä osin katson kustantajiin, että mitä he tarjonnevat luettavaksi tältä osin. Haluaisin lukea venäläistä nykykirjallisuutta. Olen lukenut Ljudmila Ulitskajan suomennetuista kirjoista nämä Iloiset hautajaiset ja Vihreän teltan alla.

Ljudmila Ulitskajan Naisten valheet

12 kommenttia:

 1. Mukavia, monenlaisia teemoja. Olen itse laiska osallistumaan haasteisiin, mutta talvihaaste ja pohjoismaisten kirjojen lukuhaaste kyllä houkuttaisivat. Hyvää itsenäisyyspäivää, Ulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lähde mukaan Talvihaasteeseen! Minusta tuo Tapahtui talviyönä on hurmaava kirja siihen. Hyvää itsenäisyyspäivää Katja.

   Poista

 2. Olen lukenut Ulitskjalta romaanin Naisten valheet. Hän on kiinnostava kirjailija.

  Voi kun poliittinen tilanne nyt rauhoittuisi eikä tulisi lisää kylmän sodan piirteitä. Tuli ihan mieleen, että toivottavasti venäläiset kirjailijat, myös radikaalimmat, pääsevät kirjamessuille Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että minulta on lukematta Ulitskajan Naisten valheet.
   Toivoisin Venäjältä nykykirjallisuutta ensi vuodelta.

   Itsenäisyyspäivänä varmasti moni ajattelee hieman eri tavoin kaikkea tätä tämän eletyn vuoden tapahtumien takia. Etenkin sotaa kokemattomat ovat havahtuneet ymmärtämää tämän päivän merkityksen, että se ei ole vain linnan pukuloistoa.

   Poista
 3. Näyttää kovin samalta kuin mulla, talvihaaste, Pohjoismaat, uutuudet ja ajattelin ensi vuonna ottaa Espanjan samaan tapaan käsittelyyn kuin kuluvana vuonna Italian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on hyvä juttu. Saan Espanjaan hyviä vinkkejä sinulta. Helpottaa kommentointiakin, kun on lukenut hyvällä tuurilla saman kirjan. Teetkö ihan haasteen Espanjaan? Tein tuota suunnitelmaa ihan saadakseni ideoita uutuuksien rinnalle.

   Poista
  2. Minun on ihan pakko :) vinkata tähän Tarukirjan taannoisesta Hola Espanol -haasteesta, jonka postauksista löytyy hirmuinen kasa hyviä lukuvinkkejä espanjankieliseen kirjallisuuteen: http://tarukirja.blogspot.fi/2013/06/hola-espanol-haaste.html ja http://tarukirja.blogspot.fi/p/hola-espanol.html. Oli tosi kiva haaste, eräs suosikeistani. :)

   Poista
  3. Marika minulle tuo on eriomainen vinkki. Mari varmaan tietääkin sen. Minulla on tosi surkea käsitys noiden maiden kirjallisuudesta.

   Poista
 4. Ruotsin kohdalle voisin suositella myös Selma-Lagerlöfin Jerusalemia, tapahtuu sekä Ruotsissa että Palestiinassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lagerlöfin Jerusalem on mielenkiintoinen. Oli ajatellut lukea uudelleen Gösta Berlingin taru, mutta tuo parempi, sillä tuota en ole lukenut. Kiitos Elämän krestomatia.

   Poista
 5. En ole vielä jaksanut ajatella ensi vuoden lukemisia, mutta sinulla on tässä kivoja teemoja. Venäläiseen kirjallisuuteen ajattelin minäkin paneutua ainakin jokusen kirjan verran. Joku tiiliskiviklassikko olisi mukava lukea. Sillä saralla kun lukemattomia riittää. Esim. Anna Karenina, joka on odottanut lukuvuoroaan hyllyssäni pitkään. Hyvää itsenäisyyspäivää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein katsauksen tähän vuoteen ja innostuin sitten kasaamaan tämän. Tuo toinen on hieman kesken.
   Minäkin aion lukea venäläisen klassikon, luulen että se on joku Tsehovin kirja. Eli vältän tiiliskiven. Hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!