perjantai 2. syyskuuta 2016

Syyskuun aikomukset ja Kesän viimeisen arvonnan tulos
Sorbus 'Dodong'. Tuurenpihlaja muutama syksy sitten.


Pidän valtavasti syyskuusta, sillä syksy ei herätä minussa inhoa.  Vasta talven lumi, kylmyys ja jää ovat vastenmielisiä.   Puutarhassa syyskuu tietää ihanaa värien hehkua ja koreita hedelmyksiä. Syyskuu on kiireinen kuukausi, mutta myös tehokas. Toisaalta se tuo mukanaan yksinäisiä viikonloppuja, jolloin saan lukea rauhassa. Mennyt viikko alkaa käydä voimille, sillä vietin jokaisen illan pimeään tuloon asti herkkutattien etsinnässä ja niin menee tämä viikonloppukin. 


Tämä alempi kuva on otettu puhelimella illan pimetessä.
Syksyn kirjat

Olen listannut täällä syksyn kirjoja, joita aion lukea.  Minulla on viitisen uutuutta lukua vaille ja saman verran ajastettuna.

Olen lukenut jo monta syksyn uutuutta, mutta jos pitäisi listata kirjoja, joiden lukemista eniten odotan, niin ehkä ne ovat nämä Mo Yan Punainen durra, Julian Fellowes Belgravia, Yoko Ogawa Professori ja taloudenhoitaja ja Alan Bradley Loppusoinnun kaiku kalmistossa.


Uutuuksien lomassa

Uutuuksien lomassa luen myös muutakin. Syksyn aikana aion lukea edes yhden Nobelin per kuukausi. En kerro enempää aikomuksistani, mutta teos nimeltä Kevät pyörii mielessäni. Lokakuun alussahan tähän voi tulla yllätys lukemisten suhteen.  Jos en olekaan lukenut yhtäkään kirjaa palkitulta?  Hahmottelin yläpalkissa sivua ja huomasin, kuinka vähän sain kuvamateriaalia. Laitan linkin tästä.  Päivitän sivua, kunhan saan kuvattua lisää.

Tästä pääset tekstiini. Toivon kommentteja, vaikka tekstini onkin palkissa. Kenen kirja nousee pinoon?New To You Reading Challenge

 Oma haasteeni ansaitsee myös huomioni. Hankin kesän akana rutkasti puuttuvia kirjoja, joista haluaisin lukea edes muutaman. Tanizaki, Kundera ja Murdoch pyörivät mielessäni. Kuvan pinossa on myös kirjoja, joista haluaisin lukea muutaman. Haasteesta enemmän täällä. Lähde mukaan ja lue kirja, jonka olet ohittanut.Kurjen siivellä 

Kurjen siivellä on ihana lukuhaaste. Olen miettinyt Sayonaran tai Päivien kimalluksen lukemista. Myös Yasunari Kawabatan Kioto on lukupinossani.

Minihaasteiden paluu

Satu laittoi Minihaasteiden paluun, joka innostaa myös. Erityisesti Irlanti ja Islanti inspiroivat minua.


Kirjojen ohessa

Aikomukseni on katsoa Mennyt maailma uudelleen. Sain sen tänään. Jeremy Irons on hieman vanhentunut kuvasta. Hmm...Kesän viimeisen arvonnan tulos

Onnittelen voittajia!

Toivon yhteystietoja ja nipun voittaneelta tarvitsen myös kännynumeron. Eli postia minulle arrhenia@gmail.com, jos ihmettelet osoitetta, niin se tulee ensimmäisen pentueemme uroksesta eli EC & EP Chiritan Arrhenia. Tuo nimi on myös insta-tunnukseni arrhenia93.


 Arvotut kirjat:


1. Thomas Mann Kuolema Venetsiassa ja muita kertomuksia (Tammi 1985) Marja-Liisa
2. Ian McEwan Rannalla (Otava 2007) Mannilainen
3. Enni Mustonen Pohjatuulen tarinoita – Lapinvuokko (Seven-pokkari 2010) Esther Helmiä
4. Zadie Smith Valkoiset hampaat (WSOY 2001) Aila, laita myös puhelin!

5. Nippu  Vintagentti
Jeffrey Eugenides Middlesex (Seven-pokkari 2012)
Monika Fagerholm Amerikkalainen tyttö (Teos, pokkari 2010, 3. painos)
Timothy Findley Ikuisen hämärän vaeltaja (Gummerus 2000, 2. painos)
Arthur Golden Geishan muistelmat (Bestseller-pokkari1999)
Matti Larjavaara Ketunmorsian (Gummerus 2010)
Moggach, Deborah Tulppaanikuume (WSOY 2000)
Kate Morton Kaukaiset hetket (Bazar, ennakkokappale 2015)
Francoise Sagan Myrskyn silmässä (Koko Kansan Kirjakerho 1984)
Kjell Westö Älä käy yöhön yksin (Seven-pokkari 2010)Rohkelikon laitan huomenna ja otan yhteyden voittajaan erikseen.


6 kommenttia:

 1. Mahtavan postauksen olet saanut tehtyä ja oikeastaan jo unohdin koko voittajalistan, koska aloin miettiä Nobelin voittajaa ja seuraavassa hetkessä jo haastetta, Mutta sitten asiaan. Siis suurkiitokset taas kerran Onnettarelle. Laitan sinulle sähköpostia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista laittaa tuonne sun suosikki lokakuun voittajasta. Tutkin postini.

   Poista
 2. Olen niin iloinen. Omalla paikkakunnalla kirjasto on ollut kesäaukioloilla, jotka eivät ole sopineet minulle sitten lainkaan, oma kirjahylly tuli ammennettua melko hyvin. Nipun lukemisen aloitan Mortonista, joka on keikkunut `haluan lukea` -listan yläpäässä jo vaikka kuinka pitkään, mutta kun se kirjaston käyttö on tökkinyt... Laitan postia minäkin!

  Minä muuten voisin mainiosti yhdistää New To You Reading Challengen nobel-kirjailijoihin; sen verran heikosti on tullut nobelisteilta mitään luettua, huh sentään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on uskomatonta, että talvellakin kirjasto sulkee ovensa klo 19. Se saisi näky myös määrärahoissa. Perjantaisin työntekijöillä on kiire jo 17 kotiin siis ympäri vuoden.

   Yhdistä ihmeessä New To You Reading Challenge Nobeliin. Kun kuvailin noita kirjoja, niin kyllä siinä monen nimen kohdalla tuli tosi tyhjä olo. Ja kirjojen hiipuminenkin näkyy loppua kohden.

   Poista
 3. Laitoin yhteystiedot + puhnron. KIITOS kirjasta.

  VastaaPoista

Ilahduta minua kommentilla!