keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Kirjahyllyn K ja L

Kirjahyllyn K ja L
Olen unohtanut tämän kirjahyllyjen kirjaprojektin, joten herätellään esiin nyt K ja L kirjahyllyjen sisältöä. K:ssa on minulle monia tärkeitä kirjoja. Yritän pysytellä noin viidessä kirjassa, jotka nostan esiin. K-kirjain on minulle yhtä kuin Kawabata, Kaukonen, Krohn, Kundera ja L niin kuin Lahiri ja Lesbre.

Daphne Kalotay:  Bolsoin perhonen
Tällainen kirjan pitää olla. Upea lukuelämys.

Yasunari Kawabata: Pidän japanilaisesta kirjallisuudesta ja sen tiiviistä ilmaisusta. Kioto, Lumen maa ja Tuhat kurkea ovat kaikki huippuja. Luen parhaillaan Kiotoa, sillä havittelen sitä lukuhaasteeseen.

Katja Kaukonen: Odelma ja Kohina
Erityisesti Kohina on upea teos. Oma heikkouteni on saarimiljöö, meren saaristo, ei sisämaan. Kaukosen identiteetin käsittely on upeaa.

Olga Kharitidi: Kultavuorten samaani
Parempi, kun vaikenen ja listaan kirjan tähän.

Geert Kimpen: Kabbalisti 
Tämän listaan, vaikka kirja on vielä kesken.

Leena Krohn: Voisin listata kaikki Krohnin kirjat, mutta eniten minua ihastuttavat Datura ja  Mitä puut tekevät elokuussa.  Täydellisiä kirjoja. Kumpikin kirja edellyttää kirjailijalta asioiden hallintaa, sillä muuten lukukokemus ei olisi täydellinen. Luin Daturan pahimpaan mahdolliseen aikaan, kun selvittelin huumekasvien syvintä olemusta Mielessä ja rakkaudessa. Voih ja oih.

Milan Kundera: Tämä tuntuu mahdottomalle, että listaisin yksittäisiä teoksia. Kundera on yksi tärkeimpiä kirjailijoita minulle. Tässä tärkeimpiä kirjoja Olemisen sietämätön keveys, Kuolemattomuus ja Identiteetti. Tänään nousevat esiin nämä, huomenna ehkä muut.


KIRJAHYLLYN L                  Siirrytään seuraavaan kirjaimeen. L on mielenkiintoinen kirjain. L-kirjaimessa valinta on vaikeaa. Kenet nostaa listalle? Mietin L-kirjaimen kirjailijoita ja annan katseeni lipua kirjojen selkämyksissä.  Monia kirjoja, jotka haluaisin blogata.

Jhumpa Lahiri:  Lahiri on viime vuosien  parhaimpia löytöjäni Keltaisessa kirjastossa. Kaima ja Tulvaniitty ihastuttavat minua. Kaima oli myös elokuvana ihastuttava.

Antoine Laurain: Punaisen muistikirjan nainen
Oi ei. Minun on vain pakko listata tämä mukaan. Tarina on hyvää ajanvietettä. Parasta tässä on pistot, joita harvemmin liitetään chick lit kirjaan, sillä tämän kirjan sivuilla seikkailee kirjailija Modiano omassa persoonassaan.

Michèle  Lesbre: Punainen sohva
Luin Punaisen sohvan blogiaikani alussa ja ihastuin siihen. Siperian rata vei minut mennessään ja välillä istuin onnellisena Seinen rantakahvilassa.

Deborah Levy: Uiden kotiin
Sain kirjan kustantajalta toukokuun alussa ja luin teoksen heti ensimmäisten joukossa.  Hullaannuin tähän kirjaan täysillä. Tämä on vain luettava ja nautittava.

Yiyun  Li:  Yksinäisyyttä kalliimpaa
Ihastuin täysillä teokseen Yksinäisyyttä kalliimpaa, luin nautinnon vallassa ensimmäisestä kappaleesta lähtien.

Torgny Lindgren: Akvaviitti viehätti minua ja tarkoitukseni on lukea muukin tuotanto. Luin teoksen Kimalaisen mettä ja tarvitsin sen jälkeen hengästystauon. Tuo kirja ei herättänyt minussa positiivisia tunteita. Nyt tunnen olevani valmis jälleen Lindgrenin matkaan.

Minun on vaikea sivuuttaa seuraavia listauksessani, joten haluan huomioida nämäkin. Tulen kirjoittamaan näistä kirjoista blogissani. Tässä osa kirjoista nopsaan poimittuna, sillä kuvaan vain iltaisin niukassa valossa.Seuraavat nimet nousevat esiin erityisinä: Anna Langfus: Muukalainen, Mirkka Lappalainen: Jumalan vihan ruoska, Mara Lee:  Ladies,   Antoni Libera: Madame, Camille Laurens: Rakkaudesta, Jenni Linturi: Isänmaan tähden, Tessa de Loo: Kaksoset, Taikavuode,  Rosa Liksom: Hytti nro 6, Annika Luther: Kirje maan ääriin,  Opettajainhuone, Ivoria,  Annabel Lyon:  Aleksanterin opettaja, Arnost Lustig: Rukous Katarzyna Horowitzille, Adam Langer:  California Avenue ja Janice Y. K. Lee: Pianotunnit.  

6 kommenttia:

 1. Minäkin pidin Punaisen muistikirjan naisesta. Nappasin sen jostain tarjouksesta lukulaitteeseen, ja arvelin että on ihan hömppää. Mutta sehän olikin tosi hyvä, liikuttavakin. Minulla Krohnin kirjoista se tärkeä kirja on Tainaron, jonka olen lukenut monta, monta kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin minäkin ajattelin. Tarinan naisen käytös ei ole ihan järkevää, kun hän etsiytyy sänkyyn. Tutulleni kävi noin vakavin seurauksin. Tainaron on minulle tärkeä myös, kuuluisi tuohon samaan joukkoon.

   Poista
 2. Bolsoin perhonen on ihana kirja <3
  Fanitan Liksomin kirjoja. Hänellä löytyy huumoritarinoita, ainakin minä luen huumorilla.
  Kirsi Kunnas ja Mauri Kunnas, siinä kaksi laadukasta kirjailijaa Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liksomin olen löytänyt äskettäin. Liksomin huumori miellyttää minuakin sekä sanojen voima. En ole novellien ystävä, mutta Liksomin lyhytproosateos maistuu. Kirsi Kunnasta luin lapsena.

   Poista
 3. Paljon hyvälle kuullostavia kirjoja. Harmi kun kaikkia ei ole e-kirjoina. Mutta kiittelen vinkeistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin hämmästyin L-kirjainta, sillä siinä on valtavasti hyviä kirjoja, enemmän yksittäisiä. Kun vertaa M-kirjaimeen, niin siinä erilaista. Kun Munro, Murakami, Mankell, Moravia, Morton, Murdoch, Herta Müller vievät kukin osaltaan jo hurjasti hyllytilaa.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!