lauantai 18. heinäkuuta 2015

Syksyn kirjoista (TÄYDENTYVÄ POSTAUS)Tein tutkimusmatkan syksyyn. Näistä kirjoista kiinnostuin. Ehkä eniten odotan Keltaisen kirjaston kirjoja, Bargumin novelleja, Hunterin Etsijöiden päätöstä, Bradleyn Hopeisen hummerihaarukan salaisuutta. Carol Shieldsin Kuiva kausi oli odottamaton yllätys. Pääosin keskityn omiin vanhoihin kirjoihin, mutta näistä etsin välipaloja. Osa kirjoista odottaa lukemistani ja joku on jo ajastettuna (Koch). Erästä kirjaa odotan kovasti, mutta en listaa tähän, koska en löydä kustantajan tiedoista. Olen nähnyt maininnan apurahoissa, joten osaan odottaa sitä.

ARTHOUSE / JALAVA

Siri Pettersen Odininlapsi
Erin Hunter Selviytyjät Vaikea taival

ATENA
Anna Lihammer Kun pimeys peittää

BAZAR

Sarah Lark Valkoisen pilven maa

Mamen Sánchez: On ilo juoda teetä kanssasi

Christian Rönnbacka Kylmä syli

Alan Bradley Hopeisen hummerihaarukan salaisuus

Gard Sveen Raskaat varjot

S. J. Watson Kaksoiselämä

INTO

Aino Kivi Maailman kaunein tyttö
Denise Rudberg Yksi tappava syrjähyppy


KARISTO

Lotz Neljäs päivä


MAAHENKI
Kysykää Essiltä

Myllylahti

Annamari Dannebey Kun kuulet laulun varjojen
Hanne Dahl Kuka olisi uskonut
Anitta Kaitajärvi Hillankukkanyrkki
Malva Neva Valheiden pastoraali
Otava
Carol Shields Kuiva kausi
Tua Harno Oranssi maa
Paula Hawkins Nainen junassa


SILTALA
Herman Koch Naapuri
Taina Haahti Mariaanien hauta


TAMMI

Andrés Neuman Vuosisadan matkustaja
Haruki Murakami Maailmaloppu ja ihmemaa
Jose Saramago Lissabonin piirityksen kirjuri
Pauliina Vanhatalo Pitkä valotusaika
Vuokko Sajaniemi Pedot
Lasten oma taidekirja
Merete Mazzarella Aurinkokissan vuosi
Schildts & Söderströms
Kristiina Bruun Kaikki mikä on sinun
Mikaela Strömberg Sophie


TEOS

Emmi Itäranta Kudottujen kujien kaupunki
Laura Lindstedt Oneiron
Johan Bargm Novelleja 1965-2015
P.G. Wodehouse Kernaasti Jeeves
Hilary Mantel Vain varjo häälyväinen


WSOY
Anja Snellman Antautuminen

8 kommenttia:

 1. Minua kiinnostaa näistä kovasti Siri Pettersenin Odininlapsi sekä Emmi Itärannan Kudottujen kujien kaupunki. Syksyn uutuuksien odottaminen on kyllä jännittävää aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itärannan Teemestarin kirja on hieno. Odotan samaa tulevalta. Odininlapsi kiinnostaa minua myös kovasti. Oletko sinä lukenut Erin Hunterin karhusarjaa? Se vei minut mukanaan.

   Olen seurannut syksyn uutuuksia kehnosti, koska vihaan nettikatalogeja, asun niin maalla, että meillä on tosi kurjat yhteydet, en jaksa selailla hitaasti avautuvia sivuja. Halusin hieman kurkistaa syksyyn.

   Poista
  2. En ole lukenut Hunterin kirjoja, vaikka en ole voinut olla huomaamatta, miten suosittuja ne ovat kirjastossa. Onko Selviytyjissä siis eläimet pääosassa? En tiedä, osaisinko lukea sellaista.

   Poista
  3. Minun piti kirjoittaa Etsijät tuohon. Olen lukenut yhden Soturikissan ja kaksi Selviytyjää.
   Etsijöistä olen lukenut viisi ja odotan viimeistä osaa. Etsijöissä seikkailee karhut (harmaakarhu, jääkarhu ja mustakarhu ja myös tulipedot ja lattanaamat ovat esillä). Osaisit lukea. Olen kiintynyt Lusaan ja en halua hänelle tapahtuvan pahaa. Seikkailu seikkailuna, mutta sarjalla on ansionsa, sillä tuo esiin ekologiset ongelmat ja elintilan pirstaloitumisen. Kirjastossa oli kiva katsella lasten lumoutumista Soturikissoihin uudenkirjan tullessa. Etsijät toimii eri tasolla. Toivoisin, että sarjan löytäisi moni muukin.

   Poista
 2. Bargumin novellit kiinnostavat minuakin, samoin Itärannan kirja. Keltainen kirjasto on tulevana syksynä tarjonnaltaan ihan huikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen kirjasto hemmottelee meitä tänä vuonna. Minä pidän tämän vuoden keltaisista enemmän kuin viime vuonna. Saramago on ihanaa. Minua miellyttää myös monien kirjojen sivumäärä eli en ole joutunut tiiliskivien murjomaksi. Bargum on hieno yllätys. En osannut odottaa Shieldsin kirjaa edes mahdolliseksi. Jouduin jossain vaiheessa umpikujaan Atwoodin kanssa, mutta nyt olen selviytymässä siitäkin. Hän on liian tärkeä minulle ohitettavaksi.

   Poista
 3. En ole itse vielä kunnolla ehtinyt tutustua syksyn tarjontaan, mutta Keltaisen uusista Vuosisadan matkustaja kiinnostaa eniten. Murakamiin varmaan pitäisi vihdoin tutustua kun uutta suomennosta tuntuu ilmestyvän tiuhaan tahtiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ennen eilistä. Halusin tehdä pienen katsauksen tulevaan. Norwegian Wood on hyvä aloitus Murakamiin. Myös Värittömän miehen nuoruusvuodet on hyvä aloittaja, mutta ei parasta Murakamia. Vuosisadan matkustaja on minunkin ykkönen keltaisissa. Murakamia suomennetaan varmaan, koska sen lukijakunta on moninainen. Yllätyin huomatessani tuttuni hyllyssä Murakamit, vaikka hänellä ei ole muuten minkäänlaista kiinnostusta keltaisiin kirjoihin.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!