lauantai 30. toukokuuta 2015

Dekkariviikko 8.-14.6


Kirjablogistit viettävät kukin tahollaan dekkariviikkoa 8.-14.6 vapaamuotoisesti. En ole suunnitellut mitään tiettyä postauspäivää, vaan elän tilanteen mukaan. Olen ajatellut lukea 3 dekkaria kesäkuun toisen viikon aikana, koska pidämme kesälomaviikkoa puolisoni kanssa saadaksemme pihamme perustyöt tehtyä. Parempaan väliin tämä ei voisi ajoittua, sillä olen niin täynnä yrttien ja kesäkukkien istuttamista ja vähän kaikkea muutakin. Laitan tämän tässä vaiheessa, sillä turha lukemisiaan on enää viikon päästä valita. Jätin suunnittelun varsin viime tippaan nytkin, sillä kirjastossa kaikki kiva oli varattu.

Pidin tietokirjaviikon toukokuun viimeisellä viikolla ja jatkan sitä kesäkuun ensimmäisen viikon ajan muutaman kirjan verran.

1 Dolores Redondo Näkymätön vartija


Gummeruksen uutuus. Teos ei sano minulle mitään. Toivon, että se ei ole millään tavoin Donna Leonia. Toivoisin sujuvaa, mielenkiintoista tekstiä.

Navarran ikimetsän sydämestä, Baztanjoen penkalta löydetään alastoman teinitytön ruumis. Poliisi yhdistää makaaberin rituaalimurhatapauksen aiempaan surmatekoon. Pian huhut sarjamurhaajasta lähtevät liikkeelle Baztanin laaksossa, missä ikiaikaiset uskomukset elävät yhä. Voisiko asialla olla basajaun, legendoista tuttu metsän näkymätön vartija?

Tutkinnan saa johdettavakseen määrätietoinen konstaapeli Amaia Salazar. Amaia palaa vastentahtoisesti juurilleen vanhaan kotikyläänsä. Tutkinnan edetessä hän joutuu kestämään kollegoidensa kateutta, ratkomaan selvittämättömiä ristiriitoja kahden sisarensa kanssa ja kohtaamaan myös synkän salaisuuden, joka varjosti perheen elämää ja palaa nyt piinaamaan häntä painajaisen lailla.

Baskimaan murhat -trilogian avausosa Näkymätön vartija on koukuttava, psykologisesti tarkkanäköinen yhdistelmä rikostutkintaa, baskimytologiaa ja naisen elämää perhesuhteineen.


2. Katarina Wennstam Petturi

Tätäkään en tunne, mutta aavistan sen hieman kovemmaksi kuin normaalit suosikkini. En pidä sitä kuitenkaan huonona.

Katarina Wennstam on juuri sitä mitä Liza Marklundin ja räväkän ruotsalaisen naisdekkarin ystävät kaipaavat. Uuden trilogian avaus vie urheilun raakoihin kulisseihin. Vahva naistutkijakaksikko saa vastaansa väkivaltaisen miesten maailman.

Silvottu ruumis löydetään kerrostalon ovensuusta Tukholman Södermalmilla. Uhri paljastuu ammattilaisjalkapalloilija Sebastian Liljaksi.

Motiivi vaikuttaa ilmiselvältä. Lilja oli saanut nimettömiä uhkauksia jätettyään joukkueensa ja siirryttyään kilpailevaan seuraan. Nyt joku fanaattinen kannattaja on kostanut takinkääntäjälle. Rikoskomisario Charlotta Lugnin ja asianajaja Shirin Sundinin tutkimukset vievät

3. Anna Janssonin Hämärän lapset.
90-vuotias Heinz Meyer löytyy murhattuna Visbyn Ronehamnista. Kuka tappaisi 90-vuotiaan vanhan miehen ja miksi?
Käy ilmi, että Meyer oli yksi Balkanilla haavoittuneista saksalaisista sotilaista, jotka saapuivat Gotlantiin toisen maailmansodan loputtua. Samaan Lärbron sotasairaalaan lähetettiin viisisataa keskitysleiriltä selviytynyttä.
Rikoskomisario Maria Wernin selvittäessä Meyerin murhaa hänen lapsensa tapaavat kesäleirillä Mirella-tytön, jonka elämässä ei mikään tunnu olevan hyvin. Kun Mirella katoaa, on Marialla selvitettävänä vielä yksi mysteeri lisää.

Janssoniin päädyin, koska haluan lukea aivan tavallisen dekkarin, ”tutussa ja turvallisessa” ympäristössä. Valintaa saneli myös, että asun pienessä käpykylässä, jossa ostetaan kirja, jonka sattuu löytymään Suomalaisen piskuisesta myymälästä. Kolmas olisi saanut aiheeltaan vieläkin perinteisempi, mutta yritin välttää huumeongelmia, yhteiskunnallisia aiheita, liiallista väkivaltaa jne.

Ja sitten vielä Knausgårdin kirjat

Perjantaina seurailin muiden kirjoituksia ja innostuin selvittämään Knausgårdin saloja. Olen ohittanut kirjailijan totaalisesti. Kiitos Reeta. Tänään menin kirjakauppaan ja selvitin teosten saatavuuden. Sainkin mukaani 3 kirjaa. Ehkäpä maanantaina löydän lisää. Odotan mielenkiintoisia lukuhetkiä.


Ja tämän muun ajan olen hautautuneena siis Taisteluihin seuraavien viikkojen aikana.

14 kommenttia:

 1. Minäkin olen dekkariviikossa mukana, mutta postaukset taitavat lähinnä käsitellä ylijäämädekkareita, joista en kevään mittaan ole ehtinyt postailemaan. :) Näkymätön vartija kiinnostaa minuakin kovasti, joten kiva kuulla mitä mieltä olet siitä. Etsiydyn itse sen pariin varmaan myöhemmin kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dekkarit ovat kesällä ihania. Luen kaikkein mieluiten ns. skandinaavisten naisten ja erityisesti ruotsalaisten naisten kirjoittamia dekkareita. Olen pettynyt, että Marianne Cedervallia ei suomenneta lisää. Näkymätön vartija on hyppäys tuntemattomaan.

   Poista
 2. Kiva uutinen! Olin jo äsken kahden vaiheilla, aloittaisinko pitkästä aikaa dekkarin, vai kuuntelisinko vielä näitä "hienompia" yhteiskunnallisia romaaneja. Kuuntelen siis nyt vielä viikon muuta ja sitten pitkästä aikaa tartun vanhaan kunnon dekkariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin on kiva omistautua välillä dekkareihin. En ole päässyt oikein mukaan äänikirjoihin. Pitäisi vaan kokeilla.

   Poista
 3. Minulla odottaa lukupinossa monta dekkaria, joten dekkariviikossa olen varmasti mukana vähän kuin siinä sivussa. En tosin vielä tiedä millä kirjoilla. Minuakin kiinnostaa tuo Näkymätön vartija, pitää napata se lainaan kirjastosta, kun sattuu kohdalle.

  Knausgård on myös lukulistalla. Ostin ensimmäisen osan pokkarina joku aika sitten, jospa tulisi kesällä luettua sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tein valintaa nyt, sillä kirjaston tarjonta oli täysin olematon. Ihan hirveät jonot eli olisi pitänyt olla valpas. Kaikissa kiinnostavissa oli kymmenien jonot. Anna Janssonin löysin eilen Suomalaisesta, mutta valintaa en päässyt tekemään.

   Saa nähdä, mihin joudun Knausgårdin kanssa.

   Poista
 4. Minulla on mennyt kokonaan ohi tällainen dekkariviikko.
  Noista kirjoista vain Anna Janssonin dekkarit ovat tuttuja.
  Minullakin odottaa ensimmäinen Knausgård hyllyn päällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän Janssonin kirjoista. En muista nimeä, oliko se nyt Kalpeat ja kuolleet vai ei, mutta siinä mainitaan kasveja liittyen tarinaan.

   Ihanaa, että on muitakin noviiseja Knausgård rintamalla.
   En ole muuten lukenut riviäkään tänä viikonloppuna, en mistään, mikä voitaisiin määritellä kirjaksi. Retkeilykasvion mittoja vilkaisin fb-luontokuva haasteeseen, että sain rehun märitetyksi. Sen sijaan kasvien kanssa olen möyrinyt.

   Poista
 5. Mullakin on kiva pino dekkareita, ennättäisköhän ne sitten ensi viikolla lukea... Kesään olen ne joka tapauksessa sijoittanut.

  Knasua en ole vielä lukenut, pari kirjaa odottaa kirjahyllyssä, "sitten joskus" listassa kylläkin on herra.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihinkähän minun vastaukseni on lentänyt? Ihan varmasti kirjotin.

   Knasua sitten saanee jo tällä viikolla tai ensi viikolla uusimman tiedon mukaan. Tosin minä en ole viidennen tarpeessa, kun luen aiempia. Olisihan se kiva saada hyllyyn muiden jatkoksi.

   Poista
 6. Luin justiinsa tuon Wennstamin ja suunnittelen postaavani siitä ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan sinun tekstiä. Olen silmäilyt tekstiä ja vaikuttaa kiinnostavalle. Wennstam vaikuttaa hyvälle.

   Hain juuri kaupasta Frimanssonin Tytön ja kissan, ja ajattelin lukea heti.

   Löysin Adlibriksen tarjouksen pokkareista ja innostuin tilailemaan. En ostele yleensä dekkareita omaksi, mutta nuo skandinaaviset naiset olen kerännyt omaksi. Niitä ei niin tarvitse lukemisen jälkeen.

   Poista
 7. Minä odotan ensi viikkoa aika innoissani. Kesälomani ensimmäinen osa alkoi nyt maanantaina, ja näin lomalla on ihanaa lukea juuri dekkareita. Aion lukea ensi viikolla ainakin muutaman. Odotan myös sitä, mistä kirjoista muut bloggaavat, kaipaan nyt hyviä dekkarivinkkejä! Sinun valinnoistasi eniten kiinnostaa Redondon uutuus. Minullakin on se odottamassa vuoroaan, kirja kiinnostaa kovasti. En tosin varmaankaan lue sitä ihan vielä, vaan odotan muiden arvioita siitä ensin. Ensi viikolle olen valinnut vähän vanhempia dekkareita, jotka ovat odottaneet jo kauan vuoroaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin saan maanantaina kaksikin dekkaria luetuksi, joista teen blogitekstit. Minäkin odotan muiden vinkkejä. Tosin lukemista riittää, kun lukee kaikki pakolliset uutuudet saralta Jansson, Läckberg, Jungstedt, Frimansson. Tilasin Adlibriksen tarjouksesta puuttuvat. Redondon on hieman riski, kun kokeilee jotain uutta.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!