maanantai 17. heinäkuuta 2017
Mario Reading Soturin sukua
Karisto 2017. Arvostelukappale kustantajalta kiitoksin.
Alkuperäisteos: The Templar Succession
Suomennos Arto Schroderus.Mario Reading (1953 – 29.1.2017) syntyi Dorsetissa ja vietti lapsuutensa englannin lisäksi Saksassa ja Ranskassa. Hän opiskeli kirjallisuutta East Anglian yliopistossa, mutta maailman tuulet alkoivat vetää ja rahtilaiva vei nuoren miehen Afrikkaan. Nuoruusvuodet kuljettivat tulevaa kirjailijaa Kapkaupungista Wieniin, Dubaihin ja aina Intiaan sekä Meksikoon asti. Reading oli yksi tämän päivän arvostetuimpia Nostradamus-asiantuntijoita. 

Soturin sukua on itsenäinen jatko-osa Salomonin perinnölle (2016). Vuonna 1198 John Hartin kaukainen sukulainen Johannes von Hartelius kirjoittaa teloituksensa aattona salaisen viestin jälkimaailmalle. John Hart saa apua viestin tulkitsemiseen ja pääsee temppeliherrojen kalleimman aarteen, mittaamattoman arvokkaan kuparikäärön jäljille.

Soturin sukua –kirjassa Kosovon sodassa vuonna 1998 nuori kuvajournalisti John Hart onnistuu henkensä kaupalla vapauttamaan joukon seksiorjiksi pakotettuja albaaninaisia. Parikymmentä vuotta myöhemmin eräs näistä naisista ottaa yhteyttä temppeliherraksikin kutsuttuun Hartiin, ja pian vastahakoinen Hart on tempaistu mukaan jäljittämään vaarallista sotarikollista.

Välissä päädytään Tal Afariin, Irakiin, joka on tarinan kannalta täysin turhaa ja ei liity mitenkään menneillä olevaan tarinaan. Ihan erillinen kertomus keskellä meneillä olevaa juonta.

John Hart alkaa vastahakoisesti seurata ko. naisen tyttären, Biljanan, kanssa äitinsä raiskaaman miehen jälkiä. Aluksi päädytään Pariisiin. Sen jälkeen matkataan luostariin, johon Hart Lumnijen jätti. Sieltä saadaan vihje, että ko. rikollinen palvelee mahdollisesti Ranskan muukalaislegioonassa Djiboutissa. Kuvatoimittaja John Hart vastaan ammattisotilas ”kapteeni”. No lukekaa itse, kannattaa, jos on seikkailujen ja temppeliherrojen salaisuuksista kiinnostunut.

Mario Reading osaa juonen kuljettamisen ja koukuttaa lukijan mukaansa tosi tehokkaasti. Valitettavasti ko. kirja jäi hänen viimeisekseen. Suosittelen kesälukemiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua kommentilla!