maanantai 8. elokuuta 2016

Naisten aakkoset K ja LTarukirjan haaste jatkuu ja vuorossa Naisten aakkoset.  Tänään vuorossa on K-kirjain, jossa nostan minulle tärkeitä kirjailijoita. Naistenviikon päätyttyä  jatkan aakkosten päivittämistä kerran viikossa tai kahdessa.

K

1. Kuka on suosikkikirjailijasi?

Tämä kohta on helppo. Eli Leena Krohn. Teokset Datura ja Mitä puut tekevät elokuussa ovat täydellisiä. Myös Erehdys ihastutti minua. Ja Tainaron. Erityisesti tuo Mitä puut tekevät elokuussa on lumoava kirja. Kirjailija hallitsee aiheen.


2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
Valintani tähän kohtaan on Kiri te Kanawa. Ja toinen ehdokkaani olisi Frida Kahlo, mutta pysyn ensimmäisessä.

3.  Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): 
b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? 
 
Eila Kostamon tuotanto kiinnostaa, mutta olen vasta alussa. Myös Heidi Köngäs kiinnostaa ja erityisesti teokset Dora, Dora, Jokin sinusta ja Vieras mies. Vastaukseni on kuitenkin Kirsti Simonsuuri ja Pohjoinen yökirja. Pärjäsin Oulun vuodet tuon kirjan varassa, jos hän, niin minäkin. 
Tämä kirjain hengästyttää minut, sillä haluan nostaa esiin myös Kiran Desain ja teokset Menetyksen perintö ja Hulabaloo hedelmätarhassa.Naisten aakkoset:

Tarukirjan haaste jatkuu ja vuorossa Naisten aakkoset.  Tänään vuorossa on myös L-kirjain, jossa nostan minulle tärkeitä kirjailijoita. Elokuussa  jatkan aakkosten päivittämistä kerran viikossa tai kahdessa ainakin muutaman kirjaimen verran. Katsotaan nyt eli kiinnostuksen mukaan, sillä olen tehnyt M-kirjaimeen asti. L  ei ole mitenkään intohimoinen kirjain minulle. Sellaisia tuntuvat olevan M, S, V, W,


L
1. Kuka on suosikkikirjailijasi?
Ehkäpä tähän on pakko vastata näin, että lapsena Astrid Lindgren. 
Tämä kirjain ei ole erityinen suosikkini. 
Blogiaikani ihastuin yhteen teokseen, jonka on kirjoittanut ranskalainen kirjailija Michèle Lesbre. Hänen kirjansa  Punainen sohva teki minuun valtavan vaikutuksen. Olen yhä tuolla Siperian radalla matkaamassa ja välillä istun Seinen rantakahvilassa. Kuinka näin voi rakastua kirjaan?2. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?
Jessica Lange. Jos olet nähnyt elokuvan Frances, niin et hämmästy valintaa. 


Frances Farmer nousee maineeseen älykkäänä nuorena naisena ja hänestä tulee yksi elokuvateollisuuden kirkkaimmista tähdistä 1930-luvun Hollywoodissa. Elokuva on koskettava ja hyvin voimakas. 
Olen nähnyt joitakin samaa aihepiiriä käsitteleviä elokuvia, jotka liittyvät mielisairaalaan, hoitomenetelmiin jne. Sylvia Plathin Lasikellon alla on yksi tällainen. Se on huikea. Olen nähnyt sen iäisyys sitten ja nyt sitä on mahdoton löytää. Kirjan nimestä mieleeni on jäänyt nuo tuulikellot, jotka ovat siinä voimallisina. Olen lukenut joitakin aihepiirin kirjoja, kuten

Hannah Greenin En luvannut sinulle ruusutarhaa, David Reedin Anna ja Flora Rheta Schreiberin Sybil.  Katsoin tuon elokuvan Frances yksin, ja en ole unohtanut sitä.


3.  Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): 
b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? 
Pidän kovasti Camilla Läckbergin ja Maria Langin dekkareista, mutta nostan tähän Rosa Liksomin ja mainitsen teoksen Hytti nro 6.Naisten aakkoset:

14 kommenttia:

 1. Minä aloitin Astrid Lindgrenillä A:ssa. Liksomin Hytti nro 6 on hieno. Hänen muista kirjoistaan en ole pitänyt samalla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli A:ssa tunkua. Kun Atwood vei paikan. Hän on yksi tärkeimmistä. Liksom on aika uusi löytö minulla.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Aiheellinen kysymys. Sijoitin hänet D-kirjaimen jälkimmäiseen kohtaan.

   Oma suhtautumiseni on hieman ristiriitainen. Arvostan häntä kirjailijana. André Brink, Doris Lessing ja Nadine Gordimer muodostavat tärkeän kolmikon ja heidän kirjoja on luettava. Kultainen muistikirja on hieno. Shikasta painelee jossain....pitäisi yrittää uudelleen.

   Poista
 3. Frances on mieletön elokuva, ja Jessica Langen suoritus upea. Brinkiltä olen lukenut ajat sitten kirjan Valkoinen kuiva kausi... Keväällä luin Kun vielä muistan ja pidin aika lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Frances vakuutti. Minun pitäisi ryhdistäytyä tuon kolmikon kanssa. Ostin aikoinaan Brinkit, kirja kerrallaan ja uusina. Nyt olisi aika minun itseni lukea ne.

   Poista
 4. Satun kuuntelemaan pitkästäaikaa yhtä L-suosikkiani: Leena Lehtolaista. Päätin uskaltaa testata sitä henkivartija-sarjaa. Camila Läckberg on myös hyvä, olen odotellut uutta, mutta taitaa olla äityislomalla. Paras L-dekkaristi taitaa silti olla Åsa Larsson. Jaana Lehtiöstäkin tykkään. Taitaa olla hyvä dekkarikirjain :)
  Asrtrid Lindgren on toki tämän kirjaimen kuningatar.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut yhden Lehtolaisen. Kotimaisia dekkareita en paljon lue. Joitakin satunnaisia luen esim. C. Rönnbackaa.
   Läckberg ja Larsson maistuvat, mutta Jungstedt menee niidenkin ohi.

   Poista
 5. Minäkin pidin valtavasti Liksomin Hytti nro 6:ta. Siinä oli jotain aivan erityistä... en ole häneltä lukenut juuri mitään muuta, mutta varmaan Liksomin muukin tuotanto olisi tutustumisen arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liksom on kiinnostava kotimainen. Löysin viikonloppuna kirpparilta yhden puuttuneen lisää.

   Poista
 6. L kuin Lindgren - ehdottomasti! Me olemme lukeneet tänä kesänä paljon Peppiä ja Eemeliä. Lapsena rakastin Ronja Ryövärintytärtä ja Lottaa. Ajattelin silloin, että tulen antamaan lapselleni nimen Ronja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristonlapset oli minulle lapsena yksi tärkeimmistä. Ronja on kaunis nimi ja ihana tarina.

   Poista
 7. Sinäpä olet jo pitkällä. Minulla on vasta f esillä ja g:tä olen luonnostellut.
  Saariston lapset -kirja minun tekisi mieleni lukea uudelleen sitten lapsuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsin etenemään, kun tein lyhyet tekstit joka päivä Naistenviikolla. Tiesin, että en ehdi postailemaan kirjoja ja halusin osallistua.
   Saariston lapset on vain niin hieno. F ja G on hienot kirjaimet, olen utelias lukemaan sinun valinnat.

   Poista

Ilahduta minua kommentilla!